Las Vegas Summer League: Beal schittert in eerste duel

Door

De openingsdag van de Las Vegas Summer League was een marathon, met vier wedstrijden binnen een tijdspanne van zes uur. Het was vooral uitkijken naar de lottery picks, maar een Litouwse speler genaamd Donatas Motiejunas deed vele scoutende ogen openen.

Al negen seizoenen gaat de Orlando Summer League die van Las Vegas vooraf. Op de slotdag in Orlando liet Marshon Brooks wederom zien waarom hij één van de grootste talenten in de NBA is. Hij noteerde 34 punten met 13 op 27 gemaakte schoten en evenaarde daarmee het record van meeste punten in een Orlando Summer League wedstrijd. Daarnaast tekende hij ook voor 6 assists.

Na de laatste buzzer in Orlando werd er met enige haast gezapt richting Las Vegas, waar de derde pick in de 2012 draft Bradley Beal begon aan zijn allereerste wedstrijd als prof. Hij tekende voor 22 punten (6 op 14). Hij deed bij momenten sterk denken aan Rip Hamilton, hoe hij langs screens kwam om open shots te nemen en vooral de finesse van zijn schoten. Ook was hij sterk in zijn drives naar de ring.

De tweede wedstrijd van de marathon ging tussen de Houston Rockets en de Toronto Raptors. Het was hier uitkijken naar Jeremy Lamb, de twaalfde pick van de Rockets. Maar het was de Litouwer Motiejunas die de show stal met 25 punten en 9 rebounds. D-Mo werd in 2011 gedraft door de Minnesota Timberwolves maar zijn rechten kwamen al snel in handen van de Rockets. Hij koos er voor om nog een jaar in Europa te spelen. Dit jaar keerde hij terug naar de VS en tekende begin juli een vierjarig contract bij het team van coach Kevin McHale.

De volgende wedstrijd op het programma was Golden State Warriors tegen de Los Angeles Lakers. Alle ogen waren gericht op Harrison Barnes, de 10de pick in de 2012 draft. Samen met sophomore Klay Thompson leidde hij de Warriors naar een absolute blow out winst tegen de Lakers. Thompson maakte 24 punten en bevestigt opnieuw zijn talent.

Laatste wedstrijd van deze marathon was een match up tussen twee top 5 picks, Thomas Robinson en Michael Kidd-Gilchrist. De Bobcats wonnen de wedstrijd, wat vooral te danken was aan de prestatie van MKG. Samen met Kemba Walker is dit een veelbelovende backcourt voor Charlotte. Aan de kant van de Kings liet Robinson zijn snelheid, scoring en atletisch vermogen zien. Hij liep op en af als een guard en scoorde als een power forward. Hij maakte 19 punten en raapte 5 rebounds. Maar het was de center van de Bobcats Byron Mullens, die de match up tussen de big guys won met 20 punten en 9 rebounds.

Atlanta Hawks vs. Washington Wizards 102 – 82

MRP (Most Remarkable Player): Bradley Beal

Hij begon zeer nerveus aan de wedstrijd, maakte verkeerde beslissingen en nam slechte shots. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, begon hij in zijn spel te komen (mede door de plays voor hem gespeeld). Hij eiste vaak de bal op, verdedigende behoorlijk op zijn tegenstander en wist de verwachtingen tot nog toe in te lossen. Maar hij zal toch moeten leren om zijn shots beter te kiezen. Met een point guard als John Wall aan zijn zij zal dit probleem  al snel van de baan zijn. De backcourt van de Wizards heeft nu twee spelers die kunnen creëren.

Houston Rockets vs. Toronto Raptors 93 – 81

MRP (Most Remarkable Player): Donatas Motiejunas

De 7 feet grote center liet zich vooral opmerken door zijn versatility. Hij kan zowel inside als outside scoren en zelfs van achter de driepuntlijn liet hij punten optekenen. Daarnaast is het een uitstekende rebounder en defensief is hij meer dan behoorlijk. D-Mo (een bijnaam die Mr. McHale himself hem gaf) is in de running om de back-up center te worden moest Howard naar Houston komen.

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 90 – 50

MRP (Most Remarkable Player): Harrison Barnes

Dit is wat ze noemen, ‘going to work’. In zijn allereerste wedstrijd voor de Golden State Warriors stond hij er meteen en speelde met vertrouwen en zonder enige twijfel in zijn spel. Hij scoorde 4 op 4 van achter de driepunt lijn. Barnes is een rasechte scorer, iets dat Golden State nodig heeft na het verlies van Monta Ellis. Dit is nog niet het laatste wat we van deze jongen gezien hebben.

Sacramento Kings vs. Charlotte Bobcats 87 – 121

MRP (Most Remarkable Player): Michael Kidd-Gilchrist

Met zijn debuut voor de Charlotte Bobcats heeft hij het vertrouwen in NBA’s slechtste team herstelt. De tandem Walker-MKG liet bij momenten mooi basketbal zien en vooral dat ze kunnen samenspelen. Zonder dat hij het beseft heeft hij de fans aangezet om hoge verwachtingen te koesteren. De Bobcats blijven een project dat tijd vraagt, het is te hopen dat de Charlotte fanbase dit beseft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen