Lance Berkman weer op DL geplaatst

Door


Het zat de St. Louis Cardinals niet mee de afgelopen week. Nadat Carlos Beltran al de nodige wedstrijden moest missen in verband met knieproblemen en Allen Craig vlak na zijn succesvolle rentree in het team weer op de 15-day disabled list werd geplaatst, moet de club het de komende tijd ook doen zonder veteraan Lance Berkman. De eerste honkman blesseerde zich in de wedstrijd tegen de LA Dodgers van afgelopen zaterdag aan zijn knie en werd een dag later eveneens op de 15-day disabled list gezet door zijn club.

Waarschijnlijk moeten de Cards hun slugger, die ook pas net was teruggekeerd van de DL, echter langer missen. De kans is namelijk groot dat hij een kruisband in zijn rechterknie heeft gescheurd en dat zou een vroegtijdig einde van zijn seizoen en misschien wel van zijn carrière kunnen betekenen.

Geen lichte blessure
“Natuurlijk komt het in je op dat het weleens het einde van je loopbaan kan zijn als je mogelijk een zware blessure hebt opgelopen in deze fase van je carrière. Maar op dit moment weten we nog niet precies wat er aan de hand is, dus wil ik er nog even niet aan denken,” aldus Berkman. „Dit is in ieder geval geen lichte blessure die me slechts een week aan de kant houdt. Het is in ieder geval een stuk ernstiger dan dat.”

Door blessures kwam Berkman dit seizoen slechts dertien wedstrijden in actie voor de Cardinals. Hierin kwam hij tot een slaggemiddelde van .333, met één homerun, acht runs, vier RBI en een stolen base. Als vervanger voor Berkman riep St. Louis afgelopen zaterdag meteen eerste honkman Matt Adams op, die hiervoor uitkwam voor de Memphis Redbirds, het Triple A-team van de Cardinals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen