Kris Bryant of Carlos Correa, wie verdient de faam?

Door

Carlos Correa

Het is nog maar vier dagen geleden dat Carlos Correa zijn debuut voor de Houston Astros maakte. De Puerto Ricaan heeft pas twee duels gespeeld maar is nu al klaar om vergeleken te worden. Met zijn mededebutanten die in de eerste maanden van het seizoen 2015 tot de hoofdmachten van hun clubs zijn doorgedrongen. Wie verdient de meeste lof en krijgt hij die ook?

In een kleine twee maanden tijd is een kwartet jongelingen gedebuteerd waar zelfs de grootste pessimist blij van wordt. Achtereenvolgens Kris Bryant, Addison Russell (beide Cubs), Joey Gallo (Rangers) en Carlos Correa kregen het telefoontje waar iedere MLB’er in opleiding zo reikhalzend naar uitkijkt, de Big League call up. Zonder uitzondering kregen de jongelingen daarbij direct het label superster van de toekomst opgeplakt. Nog voor zij zelfs maar hun uniform voor het eerst hadden dichtgeknoopt werd hen al Hall of Fame kwaliteiten toegedicht.

0 for 4
Het is daarbij opvallend dat de meeste aandacht uitging naar Bryant. De man uit Las Vegas wordt alom getipt als de superster waar men in de achterkamertjes van het MLB hoofdkwartier zo vurig op hoopt. De man die sport de komende jaren moet promoten en de langzaam leeglopende stadions weer moet doen volstromen. Dat hij nog wel eens een bal over de hekken jaagt is daar de voornaamste oorzaak van. Met zijn negen homers was hij de koning van Spring Training. Dat hij niet direct vanaf opening day op het Cubs-roster stond leidde tot grote weerstand.

De wonderkinderen van de Cubs gingen het seizoen dan ook als de nummer één (Bryant) en nummer drie (Russell) prospects van de gehele MLB in. De faam snelde hen vooruit. Bryant kreeg de volle aandacht en de anderen profiteerden. Het waren niet de twee uit Chicago maar juist hun tegenpolen bij de Texaanse ploegen die de show stalen bij hun debuut. Waar Bryant (0 for 4) en Russell (0 for 5) onverrichte zaken naar de dug-out werden gestuurd mocht Correa zijn profdebuut opluisteren met zijn eerste single en werd Gallo zelfs de gevierde man met een single, een double en een homerun als opbrengst van zijn eerste werkdag.

Waarom ging de aandacht dan toch zo uit naar Bryant en niet naar Correa of Gallo? Simpel, wat niet is gaat nog komen, zo denken de fans. Bryant kan één ding heel goed, ballen de parken uit slaan. Het mocht dan na zijn call up op 17 april welgeteld 21 wedstrijden duren voor hij dan eindelijk zijn eerste homerun in de MLB sloeg, zijn krachttoer tijdens Spring Training en zijn duizelingwekkende 43 rake klappen in de Minors in 2014 lagen nog vers in ieders geheugen. Correa en Gallo werken ondertussen buiten de spotlights rustig aan hun toekomst. Vorige week sloegen beide mannen in hun eerste (Gallo) en tweede (Correa) wedstrijd bij de grote mannen al direct hun eerste homerun. Uit onderzoek van Sport Illustrated onder zestien (assistant-)GM’s bleek onlangs dat meer dan de helft liever Correa dan Bryant op zijn roster had. Voorlopig lijken zij hun gelijk te halen.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen