Kris Bryant en Carlos Correa uitgeroepen tot beste rookies

Door

CTaYrKBUsAAlDBN

Kris Bryant en Carlos Correa zijn maandag uitgeroepen tot de beste eerstejaars van 2015. De 23-jarige Bryant, in 2012 nog actief op de Haarlemse Honkbalweek, is de zesde Chicago Cubs-speler die de NL Rookie of the Year Award wint.

Ondanks dat hij het seizoen in de Minor League begon, produceerde Bryant voor de Cubs een .275/.369/.488 slashline met 26 homeruns en 99 binnengeslagen punten. De derde honkman had de hoogste WAR (6.0) vergeleken met finalisten Matt Duffy (San Francisco Giants) en Jung Ho Kang (Pittsburgh Pirates).

In de American League was de verkiezing een stuk spannender tussen de twee favorieten Carlos Correa en Francisco Lindor. De 21-jarige Correa ging er met de AL Rookie of the Yeard Award vandoor en is de tweede speler van de Houston Astros die deze prijs wint (Jeff Bagwell in 1991 was de eerste).

Correa noteerde een .279/.345/.512 slashline in 99 wedstrijden met 22 homeruns, 68 binnengeslagen punten en was 33 procent beter dan de league average slagman. Lindor, de 22-jarige shortstop van de Cleveland Indians, deed aanvallend niet onder voor Correa en behaalde een hogere WAR (4.6 om 4.1) met dank aan zijn defense.

Volgens Jonah Keri hoort de prijs te gaan naar Lindor: The Human Vacuum Cleaner.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen