Kraft: ‘Snel een NFL team in Londen’.

Door

Voor 2020 moet er een NFL team komen in Londen. Dat stelt New England Patriots eigenaar Robert Kraft. Vanaf 2007 is er als onderdeel van NFL International Series al elk jaar een NFL wedstrijd in Londen Als het aan Kraft ligt blijft het daar niet bij. “Ik hoop dat we voor het einde van dit decenium hier een team hebben.” Al langere tijd zijn er geruchten over het uitbreiden van de NFL met een team in Londen en Kraft heeft deze geruchten weer wat kracht bijgezet.

Kraft is fan van het een goed idee te vinden om permanent een NFL team in Londen te vestigen. “Ik denk persoonlijk dat we [de NFL] een franchise in Londen zouden moeten hebben en dat is iets waar ik voor zal pushen”, aldus Kraft. “Ik denk dat ik dat de vorige keer dat we hier waren in 2009 ook heb gezegd.”

In oktober 2011 besloot de NFL al om in ieder geval tot 2016 in Londen te blijven spelen, met het voornemen om ten minste twee wedstrijden per jaar in de Britse hoofdstad af te werken. Destijds gaf NFL commissioner Roger Goodell al aan dat een NFL franchise in Londen wellicht in de toekomst tot de mogelijkheden zou behoren. Voorlopig is het echter meer waarschijnlijk dat een van de bestaande teams een vaste gast zal worden in Londen. De New England Patriots en Tampay Bay Buccaneers zijn daarvoor de belangrijkste kandidaten.

Een mogelijke uitbreiding van de NFL met een nieuwe franchise zal op dit moment eerder in Los Angeles plaatsvinden dan in Londen. In de tweede stad van de Verenigde Staten speelt immers, na het vertrek van de Raiders in 1995, al 17 jaar geen NFL team meer. Maar mocht er na Los Angeles nog een team aan de NFL worden toegevoegd, dan lijkt Londen een van de belangrijkste kandidaten te zijn.

In ieder geval is het feit dat er binnen de NFL over een grotere aanwezigheid in Europa gesproken wordt goed nieuws voor football fans in Nederland en de rest van Europa. Want het is een mooie gedachte dat meer NFL wedstrijden dicht bij huis, en niet alleen in de Verenigde Staten, zullen worden gespeeld.

Artikel geschreven door Aizo Lijcklama.

 

Ook leuk om te lezen