Kinsler bezorgt Tigers zege na blown save Nathan

Door

Kansas City Royals v Detroit Tigers

Ian Kinsler bezorgde de Detroit Tigers een 2-1 overwinning op de Kansas City Royals na extra innings door in de tiende inning Austin Jackson over de thuisplaat te brengen met een walk-off single. De tweede walk-off overwinning op rij voor de Tigers.

Kinsler’s homerun in de vierde inning bleek in eerste instantie voldoende voor de zege, maar closer Joe Nathan vergat in de negende inning de deur in het slot te gooien. Pedrio Ciriaco scoorde de gelijkmakende run op een sacrifice fly van Alex Gordon.

Max Scherzer domineerde in zijn seizoensdebuut voor de Tigers. De AL Cy Young winnaar van 2013 gooide acht shutout innings met zeven strikeouts en slechts vier honkslagen tegen. Jason Vargas kende ook geen slechte avond. In zijn debuut voor de Royals gaf de startende werper slechts vijf honkslagen en één run op in zeven innings.

Leading-off
Chris Johnson van de Atlanta Braves maakte met twee outs in de zevende inning een einde aan de no-hitter van Milwaukee Brewers’ startende werper Matt Garza door de bal over de hekken te slaan. David Carpenter en closer Craig Kimbrel gaven geen runs op in de achtste en negende inning voor de 1-0 overwinning.

Aaron Harang, die zijn no-hit bid in de zevende inning opgebroken zag worden, domineerde op de heuvel in zijn Braves-debuut (6.2 IP, 2 H, 0 R, 1 BB, 2 SO).

Two Strikes
* De Royals hadden de kans om in de negende inning de wedstrijd te winnen.

* En dan nog dit:

Seventh Inning Stretch
Tyler Collins maakte zijn MLB-debuut voor de Detroit Tigers. De 23-jarige outfielder fleurde zijn eerste basisplaats op met een geweldige diving catch.

Jason Heyward is ook niet vies van een paar groene vlekken op zijn broek.

Going Dutch
* Aanvallend geen geweldige wedstrijd van Andrelton Simmons. Hij ging 0-uit-3.

Scoresheet
Kansas City Royals (0-2) @ Detroit Tigers (2-0) 1-2 / 10 innings
Atlanta Braves (2-1) @ Milwaukee Brewers (1-2) 1-0

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen