Kevin Durant: “Hoop in december terug te zijn”

Door

Los Angeles Clippers v Oklahoma City Thunder - Game Five

Kevin Durant heeft vandaag uitgebreid de media te woord gestaan. In een persconferentie beantwoordde de MVP vragen van de aanwezige journalisten en gaf hij wat nieuws over zijn blessure. “Ik hoop in december terug te zijn.”

Durant onderging vorige week voor het eerst in zijn carrière een operatie. De small forward heeft een gebroken voet en is minstens zes tot acht weken uitgeschakeld.

KD gaf aan dat hij in december terug wil zijn, maar dat hij niet gaat haasten.

“I’m not going to rush it at all. That’s one thing I’m not going to do. I’m sure I’ll feel better in two or three weeks, but I definitely don’t want to rush it. So I’m taking my time with it. Blessed that it happened early in the season so I can get passed it and hopefully by December I’ll be ready to play.”

Tot op heden heeft hij alleen nog vanuit een stoel wat schoten gelost tijdens de training, omdat hij nog niet volledig op zijn voet kan steunen.

Teamgeest
Volgens hem wordt de teamgeest dankzij zijn blessure alleen maar beter en krijgen zijn medespelers nu de kans om op te staan.

“It’s a win-win, I’m learning a lot while I’m out and my teammates are getting opportunities”, aldus Durant.

Durant won vorig jaar de MVP-award en noteerde 32 punten, 7,4 rebounds and 5,5 assists per game. Ook scoorde hij in 41 opeenvolgende wedstrijden minstens 25 punten.

Zes tot acht weken
Mocht de NBA-ster echt zes tot acht weken eruit zijn, dan mist hij ongeveer vijftien tot twintig wedstrijden. Zo mist hij wedstrijden tegen tegenstanders als de Los Angeles Clippers, de Portland Trail Blazers, de Houston Rockets en de Golden State Warriors. Op 11 december neemt de ploeg van coach Scott Brooks het op tegen LeBron James en de Cleveland Cavaliers, de 22ste wedstrijd van het reguliere seizoen.

Vannacht spelen de Thunder de laatste oefenwedstrijd tegen de Utah Jazz. De wedstrijd begint om 2:00 uur (Nederlandse tijd).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen