Kansas opnieuw te sterk voor Colorado Rapids

Colorado Rapids is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde in de MLS-cup. Ging de ploeg zondag al met 2-0 onderuit in eigen huis, ook vannacht slaagde de ploeg er niet in om Sporting Kansas City te verslaan. Kansas wist in eigen huis met dezelfde score te zegevieren.

Colorado opende scherp. AL vanaf de aftrap waren er enkele snelle aanvallen. Echt gevaarlijk werd de ploeg echter niet. Telkens weer ontbrak het bij de Rapids aan een g oede eindpass. In het eerste half uur kwam de ploeg dan ook niet verder dan twee ongevaarlijke schotjes van Nyassi.

Het was Kansas dan ook dat de score opende. Uit een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld volgde een blunder van Colorado-keeper Matt Pickens. De bal kwam recht op hem af en de doelman kwam zijn goal uit om de bal boven het hoofd van Kansas-verdediger Collin weg te boksen. Deze was echter een fractie eerder bij de bal en via zijn rug hobbelde de bal het goal in: 1-0.

Ook na rust was Kansas gevaarlijk uit een stilstaande spelsituatie. Uit een corner werd hard de buitenkant van de paal geraakt. Opnieuw was Aurélien Collin dichtbij een doelpunt. Na een uur gespeeld te hebben moest Colorado wel uit de tent komen. Erg gevaarlijk werd dat niet, juist Kansas was in de tegenstoot dreigend.

Vooral Zussi was een plaaggeest voor de defensie van Colorado. Met de ene na de andere steekpass zette hij zijn ploeggenoten vrij voor het doel . Bij deze kansen stond doelman Matt Pickens nu wel goed te keepen. Toch had de thuisploeg opnieuw een dood spelmoment nodig om de score op een veilige marge te brengen. In de 76e minuut was het opnieuw een vrije trap van Zussi. Aanvaller Sapong torende hoog boven de rest uit en kopte mooi raak.

Het laatste kwartier wisten beide ploegen waar ze aan toe waren. Sporting Kansas spaarde de moeite alvast voor de volgende ronde van zondag, terwijl Colorado Rapids niet in staat was om nog aan te zetten.