Kansas City Chiefs niet langer ongeslagen, Peterson leeft nog

Na het spektakel van de vroege wedstrijden verloren de Kansas City Chiefs hun ongeslagen status. Adrian Peterson zien dat hij nog steeds wat in zijn mars heeft in een wedstrijd waar Jameis Winston geblesseerd uitviel. De Rams en Jaguars vlogen er ook vol in, terwijl de Chargers eindelijk een game winning kick tussen de palen kregen.

KANSAS CITY CHIEFS VERLIEZEN VAN BELL & BROWN

Ook de Chiefs weten, als laatste team in de NFL, wat verliezen is. Op bezoek in Kansas waren de Pittsburgh Steelers met 19-13 te sterk voor Alex Smith en co. De Chiefs aanval werd in de eerste helft volledig lamgelegd door de Pittsburgh Steelers verdediging. In 30 minuten wist de best scorende offense maar 5 yards total offense te produceren. Na de dramatische week van Pittsburgh quarterback Ben Roethlisberger was het Steelers-game plan simpel: geef de bal aan Le’Veon Bell en, indien nodig, Antonio Brown. Bell bleek niet te stoppen door de Chiefs verdediging en kwam in 32 rushing pogingen tot 179 yards en een TD.

Omdat de Steelers in de redzone bleven sputteren werd het in de 2e helft toch nog spannend. In het 3e kwart kwam de rode aanvalsmachine van coach Andy Reid langzaam maar zeker op gang en werd rookie running back Kareem Hunt wat meer in stelling gebracht. Hij eindigde ook in zijn zesde wedstrijd met meer dan 100 total scrimmage yards. Iets wat geen enkele NFL speler voor hem ooit lukte. Zo hadden de Chiefs de wedstrijd toch nog naar zich toe kunnen trekken als twee plays anders waren gelopen. De eerste was een 4th down diep in de Pittsburgh redzone waar de Chiefs voor de TD in plaats van de field goal gingen. Dat mislukte waardoor de Steelers een voorsprong behielden. Toen het leek alsof de Chiefs vervolgens de Steelers weer af wisten te stoppen gebeurde echter dit:

Zo wisten de absolute sterren, Brown en Bell, de wedstrijd te winnen voor de Steelers. De Chiefs kregen nog een kans na een snelle field goal maar James Harrison, naast Tom Brady en Adam Vinatieri de enige speler die nog weet hoe het leven was zonder de stoommachine, wist Alex Smith te sacken en zo de laatste hoop van de Chiefs de grond in te boren.

OUDE MANNEN VAN DE CARDINALS VERSLAAN WINSTONLOZE BUCCANEERS

Aan de hand van de deze week binnen gehaalde Adrian Peterson(32) en good old Larry Fitzgerald(34) wisten de oude mannen van de Arizona Cardinals de jonkies van de Tampa Bay Buccaneers met 38-33 te verslaan. Door die score lijkt het spannender dan het daadwerkelijk was. De Bucs stonden halverwege de wedstrijd met 24-0 achter en moesten het verder doen zonder quarterback Jameis Winston die met een schouderblessure uitviel.

Door iedereen die hem in training had gezien werd al geroepen dat Peterson nog steeds dezelfde running back was die de league schrik aan wist te jagen bij de Vikings. In zijn korte periode bij de Saints kon hij die verwachting echter niet waar maken. Zo leek een geweldige carrière een stille dood te sterven bij een team waar hij niet in het systeem past. De helpende hand werd hem aangereikt door coach Bruce Arians en de Arizona Cardinals die alle hulp konden gebruiken na het wegvallen van David Johnson. Peterson greep die kans met beide handen aan en wist in één helft al meer yards bij elkaar te rennen dan in zijn hele periode bij de Saints. De eerste drive eindigde meteen in een TD.

Ook die andere “oude mannen”, receiver Larry Fitgerald en quarterback Carson Palmer (37 jaar oud, 283 yards, 3 TDs) hadden een vintage wedstrijd waardoor de Cardinals het de 2e helft rustiger aan konden doen.

De Buccaneers leken niet wakker bij het begin van de wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend werd de ploeg volledig overlopen door de Cardinals. Het team wat nog zo veel vertrouwen uitstraalde in de HBO serie Hard Knocks heeft op het veld nog geen chemie en toonde pas na een donderspeech in de rust enige vechtlust. Aan de hand van back-up quarterback Ryan Fitzpatrick werd er zo nog aan een comeback gewerkt maar na een tweede TD van Peterson kwam het verzet van de Buccaneers te laat. Hoewel Fitzpatrick geen slechte wedstrijd had, zullen de Buccaneers hopen dat hun star QB Jameis Winston niet te lang zal missen. Opvallend: de TD pass van Fitzpatrick naar Tight End Cameron Brate was de eerste TD pass van en naar een Harvard-speler.

EINDELIJK EEN GAME WINNING FIELD GOAL VOOR DE CHARGERS

De Los Angeles Chargers wisten eindelijk een game winning field goal tussen de palen te krijgen. Op bezoek bij de Oakland Raiders wisten ze zo hun tweede wedstrijd op rij te winnen, met 17-16. In een wedstrijd waarbij beide aanvallen niet wisten te imponeren, lieten de Chargers het aankomen op een kick van Nick Novak, die faalde niet.

Ook met de terugkeer van quarterback Carr wist de Raiders aanval geen potten te breken. Running back Marshawn Lynch, de eerste twee wedstrijden nog goed op dreef, werd ondanks een paar echte ‘beastmode runs’ in bedwang gehouden. Alleen bij een run van Patterson en een catch van Crabtree, beide voor een TD, sprankelde de aanval even. Carr gooide 2 intercepties, beide op tipped passes waardoor de Chargers de wedstrijd naar zich toe konden trekken. Voor beide ploegen geldt echter dat er nog meer dan genoeg te verbeteren valt.

SPECIAL TEAM HELPT L.A. RAMS AAN OVERWINNING OP JAGUARS

Een return TD bij de aftrap en een TD na een blocked punt hebben de Los Angeles Rams aan een makkelijke 27-17 zege op bezoek bij de Jacksonville Jaguars geholpen. Na het eerste kwart van de wedstrijd leek het een shootout te worden. Pharaoh Cooper wist de kickoff 103 yards terug te rennen voor een Rams TD waarna Leonard Fournette meteen terugsloeg met een 75 yard TD run op zijn eerste carry.

Zo was er nog geen minuut gespeeld en stond het 7-7 en na een kwart 17-14 voor de Rams. Daarna kwam echter het grootste probleem van de Jaguars bovendrijven: quarterback Blake Bortles. Running back Fournette kwam na zijn eerste run niet meer door de sterke Rams verdediging van Wade Phillips waardoor Bortles de bal meer moest gaan gooien. Dat blijkt echter steeds weer de achilleshiel van de Jaguars. De cijfers lijken aardig: 241 yards, 1 TD & 1 interceptie, maar in de praktijk weet hij de bal niet op de goede plek te krijgen als het er echt om gaat. Zo wisten de Rams op een comfortabele manier te winnen en gaat de ploeg van coach Sean McVay alleen aan de leiding in de NFC West met een 4-2 record.