Johnny Cueto: Reds’ losing-streakstopper

Door

Miami Marlins v Cincinnati Reds

Johnny Cueto won gisteren tegen de Miami Marlins zijn veertiende wedstrijd en is bezig aan een geweldig seizoen bij de Cincinnati Reds. De ace heeft zijn laatste vier wedstrijden gewonnen en zorgde met deze overwinningen steeds voor het einde van een losing-streak van de Reds.

De 28-jarige pitcher is na Los Angeles Dodgers ace Clayton Kershaw misschien wel de beste pitcher in de National League. Met veertien overwinningen staat hij gedeeld eerste met Clayton Kershaw, Adam Wainwright en Wily Peralta. Ook staat hij tweede in de National League met een 2.05 ERA. Slagmannen slaan gemiddeld .182 als Cueto op de heuvel staat en met deze statistiek voert hij de lijst dan ook aan. Daarnaast staat de pitcher bovenaan als het gaat om hits per nine innings met 5.81. Met vier complete games, waarvan twee shutouts, staat Cueto op de twee plaats achter Kershaw.

Losing-streakstopper

Tegen de Miami Marlins gooide Cueto opnieuw een ijzersterke wedstrijd. In acht innings gaf hij maar twee runs (beide homeruns) op en noteerde hij negen strikeouts. Het was de vierde overwinning op rij voor de ace die opnieuw een losing-streak van de Reds stopte. De laatste vier overwinningen van Cueto kwamen allemaal na een verloren wedstrijd en dus kan je hem gerust een losing-streakstopper noemen.

Carrière

De pitcher uit de Dominicaanse Republiek is bezig aan één van zijn beste seizoenen uit zijn carrière. Alleen in 2012 behaalde Cueto meer overwinningen met 19. Echter het seizoen is nog lang niet afgelopen en de kans zit er dus in dat hij dat aantal dit seizoen gaat verbeteren. In 2012 gooide hij een totaal aantal van 217 innings met daarin 170 strikeouts. Dit jaar staat de teller al op 181 in 179 2/3 inning.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen