Jets verliezen play-off ticket, Eagles winnen shoot-out.

Het is zover. Vandaag komt het reguliere seizoen aan bij de laatste wedstrijden . Op het programma staan louter division games, met als uitschieter de wedstrijd tussen de New York Jets en de Buffalo Bills. De Jets kunnen met een overwinning een play-off plaats veilig stellen. Ze komen lijnrecht tegenover hun ex-coach Rex Ryan te staan, die de rol van spoiler maar wat graag op zich zou willen nemen. Verder kan Washington de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten door Dallas opzij te schuiven. Philadelphia speelt tegen de New York Giants in de laatste wedstrijd van een teleurstellend seizoen voor beide ploegen. Verder spelen de New Orleans Saints en Atlanta Falcons tegen elkaar, waar Atlanta nog een piepkleine kans heeft om de play-offs te halen.

Buffalo Bills v New York Jets
De Jets hebben alles in eigen hand. Een overwinning stelt een plaats in de playoffs veilig. Maar de Bills nemen hun rol van eventuele spoiler serieus. Tyrod Taylor gooit met een TD rush al snel roet in het eten van de Jets. Rookie Carlos Williams van de Bills brengt de Jets al snel nog dieper in de problemen. Chris Ivory blaast met een 58-yard run leven in de aanval van de Jets. Het levert echter nog geen punten op. Even later kan Brandon Marshall eindelijk punten laten noteren. Toch moet New York met een achterstand de rust in.

Darrelle Revis is met een fumble recovery weer uitermate belangrijk voor de Jets aan het begin van de tweede helft. Maar de Bills hebben Sammy Watkins. De snelle receiver is al de hele middag een doorn in de zijde van de Jets. Hij heeft op dit punt al negen vangballen en 116 yards achter zijn naam staan. Gelukkig voor de Jets hebben zij zelf ook twee klasse receivers. Eric Decker maakt het gat kleiner wanneer Fitzpatrick hem in de endzone vindt.

Diezelfde combinatie wordt vroeg in het vierde kwart opgebroken door de Bills. Ze onderscheppen een pass bedoeld voor Decker in de endzone en dit kon wel eens heel duur gaan worden voor New York. De minuten tikken weg en de play-off aspiraties van de Jets lijken te verdwijnen wanneer Buffalo nog een fieldgoal aan het totaal toevoegd. Met nog een kleine vier minuten te gaan staan de Bills met 22-17 voor. Met nog twee minuten te gaan lijkt het over voor de Jets wanneer Fitzpatrick weer een onderschepping gooit. De Jets krijgen de bal echter nog een keer terug, maar dan is het echt over wanneer Fitzpatrick zijn derde onderschepping van de dag gooit. De Jets verliezen op de laatste dag hun play-off ticket en moeten lijdzaam toezien hoe de Pittsburgh Steelers hun ticket inpikken.

Bills 22, Jets 17

New York Giants v Philadelphia Eagles
In deze NFC East battle staat er voor beide ploegen niets meer op het spel. Verrassend genoeg opent DeMarco Murray met een 54-yard TD run de score voor de Eagles. De running back kwam de laatste weken nog maar nauwelijks aan spelen toe, maar is nu gelijk belangrijk. Een andere running back, Darren Sproles, brengt met nog een TD de Eagles in een dominante positie. Will Ty brengt de Giants snel weer in de buurt van Philly. Jordan Matthews maakt het gat weer groter met een simpele TD catch. Rashad Jennings zorgt met een TD run door het midden dat de Giants snel bij de Eagles bijhaken.

Met een lange TD pass op Rueben Randle kunnen de Giants eindelijk eens op voorsprong komen. De scores blijven zich in de shoot-out opvolgen. Walter Thurmond onderschept een pass van Manning na goed werk van Connor Barwin en rent ongehinderd de endzone in.

Jordan Matthews kan met zijn tweede TD catch weer wat ruimte tussen de Eagles en Giants verschaffen. Het blijkt genoeg om de wedstrijd over de streep te trekken.

Giants 30, Eagles 35

Dallas Cowboys v Washington Redskins
Met zijn eerste TD pass van de middag wordt Kirk Cousins de eerste Redskins QB die in elke wedstrijd van een seizoen een TD pass heeft gegooid. Op de volgende drive is het opnieuw raak. Pierre Garcon is de gelukkige ontvanger van weer een Cousins’ TD pass. Dallas is absoluut niet bij machte om de Redskins af te stoppen, want ook bij de derde drive van de Skins is het raak. 21-0 voor Washington en de tweede kwart moet nog beginnen. Bij een 24-0 stand heeft coach Jay Gruden genoeg gezien. Cousins mag naar de kant en op zijn gemak bijtanken voor de naderende play-offs. Vanaf dat moment tapt Dallas uit een ander vaatje. Jason Witten en Cole Beasley zorgen ervoor dat de score wat dragelijker wordt. Diezelfde Beasley kan laat in het vierde kwart zijn tweede touchdown catch op zijn conto bijschrijven. Dichterbij kunnen de Cowboys echter niet meer komen.

Cowboys 23, Redskins 34

Atlanta Falcons v New Orleans Saints
Tim Hightower voegt nog maar eens een hoofdstuk toe aan zijn geweldige comeback. Met een machtige rush zorgt hij ervoor dat de Saints op voorsprong komen tegen de Falcons. Matt Ryan zorgt ervoor dat Atlanta de leiding overneemt, maar lang kunnen ze niet genieten. Met een knappe catch zorgt Ben Watson er voor dat de Saints het stokje weer overnemen. Met zijn viertiende touchdown van het seizoen van Devonta Freeman kan Atlanta toch nog met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Julio Jones speelt een zeer sterke wedstrijd met al 9 catches en 150 yards en is dichtbij het catch record dat op naam staat van Marvin Harrison. In het seizoen heeft hij inmiddels 134 catches, wat er elf minder zijn dan het record. De stand in de wedstrijd is inmiddels 17-17 met nog een kleine zes minuten te gaan. Drew Brees brengt de Saints in fieldgoal range en met drie seconden te gaan kan New Orleans de game winning fieldgoal door de palen trappen. De play-off hoop van de Falcons is met de nederlaag voorgoed verdwenen.

Falcons 17, Saints 20

Chicago Bears v Detroit Lions
De Lions marcheren onmiddellijk naar de redzone van de Bears en laten gelijk zeven punten op het bord noteren. De Bears kunnen in de eerste helft daar bitter weinig tegenover stellen. Detroit gaat met een 10-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft hebben de Bears wat anders in petto. Snel verdwijnt de 10-0 voorsprong van de Lions als sneeuw voor de zon. De Lions hebben echter nog altijd Megatron. Met een typische Megatron catch brengt hij de Lions weer op voorsprong. Hijzelf heeft dan al 7 catches en 117 yards bij elkaar geraapt. Maar de Bears zijn nog lang niet knockout. Matt Forte heeft na een sterke drive een antwoord voor Megatron klaar. Matthew Stafford speelt echter een puike partij en brengt de Lions weer op voorsprong. De Bears kunnen het gat niet meer dichten en sluiten het seizoen af met een nederlaag op Soldier Field.