James: ‘Ik ben niet beter dan Jordan’

Door

LeBron James wist zich even niet goed een houding te geven, toen hem werd gevraagd om te reageren op de woorden van Scottie Pippen een dag eerder. ,,James kan een grotere speler worden dan Michael Jordan.” LBJ voelde zich gevleid, zei hij, maar nee: ,,Ik ben niet beter dan Jordan.”

De kritiek op Pippen is overigens nog altijd niet van de lucht. Meest gehoorde opmerking: de adjudant is kennelijk jaloers op zijn voormalige meester.

Voormalige NBA-coach en tegenwoordig TNT-analist Jeff Van Gundy zorgde echter voor de nuance. ,,Het is nu nog te vroeg om te oordelen over James”, liet hij weten. ,,Bovendien: hij heeft veel meer talent om zich heen dan Jordan ooit had.”

James liet min of meer weten het daar mee eens te zijn. LBJ meent dat hij eenvoudig nog te weinig heeft gepresteerd om in een adem te worden genoemd met de basketball-grootheden.

,,Michael is een ongelooflijke speler”, aldus James zaterdag. ,,Ik heb nog een lange weg, een lange weg, te gaan om te worden genoemd als een van de grootsten aller tijden. En dan bedoel ik niet alleen Jordan. Er zijn heel veel grote spelers die in deze league hebben gespeeld. Larry Bird, Kareem Abdul-Jabbar, al die mannen met meerdere ringen, Bill Russell, al die gasten die in het basketball het voortouw hebben genomen…”

Laat onverlet dat James zich door de woorden van Pippen, die Jordan van dag tot dag meemaakte en dankzij diezelfde Jordan ook zes ringen heeft, wel degelijk gevleid voelde.

,,Ik ben dankbaar”, aldus James, ,,en voel me nederig door de uitspraken van Scottie, zeker omdat hij z’n ploeggenoot was en hem iedere dag aan het werk zag. Maar wat mezelf betreft, ik ga hier niet zitten en zeggen dat ik beter ben dan Jordan. Ik ben niet beter dan Jordan.”

Ook leuk om te lezen