Interview: WWE Superstar Dolph Ziggler & WWE Diva AJ Lee

Door

Dolph Ziggler wist op maandag 8 april zijn droom te verwezenlijken, tijdens Monday Night Raw in het uitverkochte IZOD Center in East Rutherford, New Jersey ‘cashte’ hij zijn ‘Money in the Bank contract’ en won hij de World Heavyweight Championship. Het onwaarschijnlijk luidruchtige publiek in het IZOD Center was de hele avond al duidelijk in hun boodschap, de kreet “We want Ziggler!” was non stop te horen.

Ziggler heeft een lange weg moeten afleggen om te komen waar hij nu is. Hij begon zijn WWE carrière als caddie van Kerwin White (Chavo Guerrero) en was lid van The Spirit Squat, een groep mannelijke cheerleaders. Voorafgaand aan de WrestleMania Revenge Tour in Ahoy Rotterdam sprak Sport Amerika met de nieuwe World Heavyweight Champion en zijn ‘girlfriend’ WWE Diva AJ Lee.

Afbeelding 002 editWat ging er door je hoofd toen je in 2005 hoorde dat je de caddie van Kerwin White zou worden?
Dolph: Wellicht kun je beter aan me vragen wat er door me heen ging toen ze mij vertelden dat ik door het leven zou gaan als mannelijke cheerleader, dat was namelijk een behoorlijke tegenvaller.

Het was trouwens erg leuk om de rol van caddie voor Kerwin White (Chavo Guerrero) te spelen. Ik was al jaren een groot fan van Chavo Guerrero en ik heb in die periode buitengewoon veel van hem geleerd. Verder was het natuurlijk fantastisch officieel deel uit te maken van de WWE.

The Spirit Squat is een heel ander verhaal, dat zag ik echt niet zitten. Vince McMahon vertelde ons persoonlijk dat hij grote plannen had met The Spirit Squat (vijf mannelijke cheerleaders), daarover had ik echter mijn twijfels. Maar ik kijk met een positief gevoel terug op mijn tijd in The Spirit Squat,  ik heb pay-per-view show geheadlined en in de ring gestaan met legendarische WWE performers zoals D-Generation X (Shawn Michaels & Triple H), Ric Flair, Sgt. Slaughter, Dusty Rhodes en ‘Rowdy’ Roddy Piper. Dat waren onwerkelijke ervaringen die ik niet had willen missen.

AJ, je bent opgegroeid in New Jersey, hoe was het om tijdens WrestleMania 29 in East Rutherford, New Jersey in actie te komen tijdens de grootste WWE show van het jaar?
AJ: Ik ben opgegroeid in Union City, New Jersey, het was dus een meer dan bijzondere ervaring om WrestleMania 29 in mijn achtertuin te mogen meemaken. Maar Monday Night Raw in het IZOD Center, de dag na WrestleMania 29, was helemaal speciaal vanwege het feit dat Dolph zijn ‘Money in the Bank contract’ ‘cashte’ en de Wold Heavyweight Championship wist te winnen.

Ik was trouwens ook erg blij dat ik niet werd vernederd in New Jersey. Het gebeurt namelijk regelmatig dat ze de Superstars en Diva’s voor gek zetten en vreemde dingen laten doen in hun woonplaats (lachend).

Dolph, Je Twitternaam is @HEELZiggler, gebaseerd op je bijnaam achter de schermen. Hoe kom je aan de bijnaam Heel (insider term voor bad guy)?  
Dolph: Ik geef altijd mijn mening en ik heb heel veel zelfvertrouwen, en ben ik niet bang om dat te laten blijken. Dat viel niet altijd in goede aarde bij mijn trainers. Daarom kreeg ik tijdens mijn opleidingstraject in OVW in Louisville, Kentucky de bijnaam ‘Heel’ van Mike Bucci, voormalig WWE Superstar Simon Dean en ECW Wrestler Nova.

Dolph, Waarom kwam je in 2011 met bruin haar naar de ring in plaats van je bekende blonde coupe?
Dolph: Dat was een succesvol experiment hè? (lachend) Dat was om mijn personage serieuzer te maken, maar dat hangt natuurlijk niet van de kleur van je haar af. Ik heb het heel snel weer blond geverfd en kijk eens waar het mij heeft gebracht, ik ben de World Heavyweight Champion.

AJ, Hoe was het, als fanatiek gamer, om jezelf te spelen in WWE ’13?
AJ: Dat was fantastisch. Ik heb er zelfs een nieuwe televisie voor gekocht. Ik had al jaren een hele oude tv maar voor WWE ’13 heb ik een nieuwe, hele grote TV gekocht. Wie had dat kunnen voorspellen, dat ik mijzelf zou kunnen spelen in een WWE videogame. Dolph lacht mij trouwens altijd uit als ik het over videogames heb, hij vindt het voor nerds.

Wat is jullie favoriete match aller tijden?
Dolph: De eerste match die mij echt wist te raken was Mr. Perfect (Curt Hennig) vs. Bret ‘Hitman’ Hart tijdens SummerSlam 1991. Alles klopt in die match, wat ik vooral zo fantastisch vind is dat ze iedere ‘move’ voortreffelijk uitvoeren. De meest basic armdag of headlock wordt perfect uitgevoerd, echt een genot om naar te kijken. Daarnaast voel je de emotie en hebben ze het publiek, in Madison Square Garden, in de palm van hun hand.

AJ: Rey Mysterio vs. Eddie Guererro, WCW Halloween Havoc 1997. Die match is bijna niet te volgen, de  high flying moves volgens elkaar in een onwaarschijnlijk hoog tempo op. Daarnaast doen Eddie en Rey dingen in de ring waarvan ik niet eens wist dat het mogelijk was.

Dolph, WrestleMania 29 is net achter de rug, wat zijn je ambities voor WrestleMania 30?
Dolph: Ik heb nog nooit in een singles match gestaan tijdens WrestleMania, dat is mijn ambitie voor WrestleMania 30 in New Orleans: een high profile singles match. Tijdens WrestleMania 31 wil ik in één van de main event matches staan en strijden om de WWE- of World Heavyweight Championship.

Hebben jullie ook een mentor achter de schermen?
Dolph: Arn Anderson is iemand die ik als mentor beschouw, van hem krijg ik veel feedback en ik vraag hem ook regelmatig om advies. Arn is trouwens één van de meest onderschatte performers in de geschiedenis van sports entertainment.

AJ: John Cena heeft mij echt onder zijn vleugels genomen. Hij heeft mij onder andere geleerd om mijzelf als het merk AJ te zien en mij ook op deze manier te presenteren en in de markt te zetten. Mijn ambitie is om de vrouwelijke John Cena te worden.

  • Op vrijdag 8 november komt de WWE Live Tour, inclusief World Heavyweight Champion Dolph Ziggler, naar Vorst Nationaal in Brussel.

Ook leuk om te lezen