Het is rond: Theo Epstein is Chicago Cubs-president

Door

 

Niet dat het echt als een verrassing kwam, maar de kogel is nu dan eindelijk door de kerk: Boston Red Sox-general manager Theo Epstein is de nieuwe President of Baseball Operations van de Chicago Cubs. De twee clubs kwamen vrijdagavond laat met een gezamenlijk statement naar buiten om de overgang officieel wereldkundig te maken.

Niet dat het communique al te veel nieuws bevatte. Het liet louter lezen dat Epstein ontslag had genomen bij de Red Sox, om aan de slag te gaan bij de Cubs. Epstein zal komende dinsdag – de volgende rust- c.q. reisdag in de World Series – in Chicago worden gespresenteerd als de nieuwe President of Baseball Operations.

,,En uit respect voor de World Series, zullen beide clubs zich tot die tijd onthouden van commentaar”, aldus het statement.

Hoewel de overgang al tien dagen geleden uitlekte, had het definitieve beslag nogal wat voeten in aarde. De Red Sox en de Cubs konden het maar niet eens worden over de compensatie, iets waarover de twee clubs trouwens nog steeds geen overeenstemming hebben bereikt.

Overigens sloeg Epstein – die  18.5 dollar over vijf jaar op Wrigley Field gaat verdienen – afgelopen week  al zijn eerste slag voor zijn nieuwe werkgever. De Cubs in casu Epstein weekten general manager Jed Hoyer los bij de San Diego Padres, die diezelfde functie in Chicago zal gaan bekleden, en in die hoedanigheid de rechterhand van Epstein zal gaan worden.

Als opvolger van Epstein, zullen de Red Sox dinsdag Ben Cherington als nieuwe GM presenteren.

Theo Epstein, die opgroeide onder de rook van Fenway Park, werd in 2002 op 28-jarige leeftijd de jongste GM in de Major League ooit. Onder zijn leiding wonnen de Red Sox in 2004 hun eerste World Series sinds 1918, om dat kunstje in 2007 nog eens te herhalen. Mocht hij ook de Chicago Cubs (sinds 1908 zonder titel) naar een World Series-titel leiden, dan lijkt zijn pad naar de Baseball Hall of Fame met goud geplaveid.

De eerste taak waar het duo Epstein/Hoyer voor staat, is het nemen van een beslissing over de managerspositie. Het lijkt immers onwaarschijnlijk dat Mike Quade, na zijn desastreus verlopen rookie-seizoen, zal aanblijven op Wrigley. Oud-Cub en Hall of Famer Ryne Sandberg, Padres-manager Bud Black, Rays-bench coach Dave Martinez en voormalig Red Sox-manager Terry Francona worden genoemd als eventuele opvolger.

Foto: Boston.com

 

1 Reactie

Ook leuk om te lezen