Haynesworth zorgt voor crisis bij Redskins

Door

Er lijkt een grote rel geboren te zijn bij de Washington Redskins. De man waar het allemaal omdraait is defensive linesman Albert Haynesworth. Een kleine opsomming van de laatste week: teamgenoot Philip Daniels noemde hem niet professioneel, hij werd publieklijk gedagvaard om een bezoek te brengen aan het kantoor van coach Mike Shanahan en bracht ComCast Sportnet nog het nieuws dat hij met een kater op het trainingsveld verscheen.

Haynesworth hield lange tijd zijn mond, maar gaf in een interview aan radiostation 106.7 The Fan eindelijk zijn mening over alles. Al het nieuws dat naar buiten was gekomen kwam door ‘haters’ binnen de organisatie, hij voelde zich te ziek om vandaag langs te gaan bij coach Shanahan en vertelde nog maar eens dat hij een van de beste spelers allertijden kan zijn als hij de kans krijgt te spelen zoals hij dat wil.

,,Het is duidelijk dat er iemand binnen de Redskins mij niet mag. Wie het is, weet ik niet. Het kan een speler, coach of misschien wel bestuurslid zijn. Maar wanneer dit soort leugens naar buiten komen, dan is het tijd voor mij om te reageren,” aldus Haynesworth.

Hij speelde zondag niet mee in het met 31-7 verloren duel tegen de New York Giants. De Redskins (5-7) zijn inmiddels kansloos om zich te plaatsen voor de play-offs en hebben buiten het veld op dit moment ook genoeg zorgen.

Volgens Philip Daniels is het gedoe rondom Haynesworth ‘niet gezond voor de sfeer’. ,,Ik vind Haynesworth een fantastisch persoon en hij doet voor het grootste gedeelte ook zijn best voor het team, maar waar ik voor mijn teamgenoten speel, heeft hij dat gedeelte niet echt meegekregen.”

Of zijn gedrag consequenties zal opleveren wilde coach Shanahan nog niet vertellen. ,,Ik wil eerst met Albert praten voordat ik zeg wat er verder gaat gebeuren.”

Dat zal in ieder geval niet vandaag gebeuren, zoals op de planning stond. ,,De stoom komt nog steeds uit mijn oren. Ik ben er echt ziek van, dus ik zal dinsdag zeker niet bij de coach op gesprek gaan,” stelt Haynesworth.

Ook leuk om te lezen