Hawks geven signaal af aan Magic

Door

Direct na afloop ontkende alles en iedereen van Atlanta dat zij een gevoelige tik hadden uitgedeeld aan Orlando Magic (85-82). Over een paar weken als de twee elkaar opnieuw treffen in de playoffs ziet de wereld er toch heel anders uit. Maar de Hawks gaven wel degelijk een signaal af: ‘wij kunnen jullie voornaamste wapen ontmantelen’.

Normaliter is de man van de wedstrijd degene die de beste cijfers kan voorleggen. Het aantal punten, rebounds en assists zegt echter lang niet alles over de kwaliteit van een prestatie, zoals die van Hawks-center Jason Collins (foto). Zijn 3 punten en 5 ballen die hij in ruim 17 minuten van de ring afplukte, zijn niet spectaculair. Dat waren zijn verdedigende skills tegen Dwight Howard wel.

De door zijn coach Stan van Gundy naar voren geduwde MV P-kandidaat kon zijn stempel niet drukken. Collins zat hem continu op de huid en hield Howard ver weg van de basket. De spierbundel uit Orlando, die al snel in foutenlast kwam, zag dat zijn opponent zijn spel wist te ontregelen. Howard schoot slechts 4 uit 13. Hij eindigde slechts op 17 punten, mede door 9 van zijn 15 benutte vrije worpen.

,,Ik heb dit jaar nog niemand gezien die Dwight zo goed verdedigd heeft,” was Van Gundy complimenteus. ,,Tegen Collins kreeg hij weinig goede schoten. Hij is groot en fysiek sterk en geeft niets makkelijks weg. Daar had Dwight moeite mee,” aldus de Magic-coach.

Vlak voor tijd toonde Collins zijn waarde in de eigen paint. Jameer Nelson miste tot keer toe de kans op 84-84. De Hawks-center pakte de rebound, zag dat Nelson een fout op hem maakte en benutte met nog 5 seconden op de klok een van zijn vrije worpen. Overtime zat er niet meer in, omdat de driepuntspoging van Hedo Turkoglu naast de ring ging.

,,Dit is het reguliere seizoen. In het naseizoen is het compleet anders,” was het politiek correcte antwoord van Hawks-topscorer Josh Smith. ,,Ze hebben ons van de laatste 4 keer 3 keer verslagen. Op het moment zijn ze beter dan wij. Dat wil niet zeggen dat het in de playoffs nog steeds zo is”, deelde Van Gundy mee.

Hoewel Atlanta zich bescheiden opstelt, zal de ploeg met veel meer vertrouwen de strijd aan gaan met Orlando. Ze wonnen er dit seizoen drie op rij van de Magic, weten inmiddels hoe ze het grote gevaar moeten neutraliseren en hebben nog een gigantische rekening openstaan van vorig jaar.

In de tweede ronde van de playoffs sweepte de ploeg van Van Gundy de Hawks; met gemiddeld 25 punten verschil per wedstrijd! Dat moet een drijfveer zijn om het beter te doen.

Zie hier de samenvatting tussen Magic en Hawks.

Foto: everyjoe.com

Ook leuk om te lezen