Hamilton en Rangers ontwijken arbitragezaak

Door

Josh Hamilton, de AL MVP van 2010, voor wie op maandag 14 februari een arbitration hearing gepland stond, heeft zijn contract bij de Texas Rangers met twee jaar verlengd. De Rangers en hun center fielder ontweken op deze manier een arbitragezaak, waarin de Rangers hadden moeten uitleggen waarom zij vonden dat Hamilton het geld dat hij vroeg niet verdient. Met het contract kan dus een mogelijk hachelijke situatie worden ontweken en hebben de Rangers hun superster nog twee jaar ‘under control’.

Hamilton gaat in de komende twee seizoenen 24 miljoen dollar verdienen en krijgt daarmee eigenlijk precies wat hij wilde. Hij vroeg namelijk om 12 miljoen dollar voor zijn arbitration, terwijl de Rangers hem maar 8.7 miljoen wilden aanbieden. In 2011 moet Hamilton nog genoegen nemen met 7.25 miljoen dollar, maar in 2012 zal hij 13.75 miljoen dollar verdienen. Bovendien krijgt hij een signing bonus van 3 miljoen dollar.

Josh Hamilton werd vorig jaar MVP in de American League dankzij een zeer sterk seizoen aan slag: .359 AVG met 32 home runs en 100 RBIs. Hij miste een groot deel van september dankzij blessures, maar eindigde desondanks met een WAR van 6.0.

Jered Weaver verloor vandaag zijn arbitragezaak van de Los Angeles Angels. Na het aanhoren van de argumenten van beide partijen hebben drie bemiddelaars de Angels in het gelijk gesteld. Weaver, die vorig jaar 13-12 ging met een ERA van 3.04, was Major League leader in strikeouts met 233. Hij moet volgend jaar genoegen nemen met een salaris van 7.37 miljoen dollar, terwijl hij had gehoopt op 8.8 miljoen dollar.

Met het wegvallen van Hamilton en Weaver zijn er nog negen spelers over, die op weg lijken naar een arbitragezaak. Deze zaken zullen allemaal plaatsvinden tussen nu en 18 februari. Daarna zal de honkbalwereld zich volledig richten op de start van Spring Training.

Foto: reallythough.org

Ook leuk om te lezen