Guillen: ‘Jenks kan zich beter op Boston concentreren’

Door

De kou tussen Chicago White Sox-manager Ozzie Guillen en z’n voormalige closer Bobby Jenks is kennelijk nog altijd niet uit de lucht. Op donderdag deelde Jenks vanuit het kamp van de Boston Red Sox nog maar eens wat katjes uit, en op zaterdag sloeg Guillen verbaal terug.

Jenks was in de Chicago Tribune nog maar eens teruggekomen op de moeizame verhouding tussen Guillen en general manager Kenny Williams. ,,Dat was eigenlijk al VOOR afgelopen seizoen een probleem”, aldus Jenks.

En ook Guillen’s zoon Oney, die vorig seizoen al twitterend (“Jenks is een ondankbare hond”) voor de nodige ophef zorgde, kreeg er van Jenks opnieuw van langs. ,,Oney kampt met het ‘middle child syndrome'”, aldus Jenks. “Hij heeft kennelijk aandacht nodig.”

Op kalme toon liet Guillen senior zaterdag vanuit Arizona weten dat zijn ex-closer nou maar eens moet ophouden met uithalen naar de White Sox en zijn zoon Oney. ,,Het zou beter zijn als hij zich vanaf nu eens concentreert op Boston”, aldus de moraal van zijn verhaal.

,,Jammer om dit allemaal van hem te moeten horen”, sprak Guillen. ,,Want Bobby heeft veel slechts gedaan vorig seizoen. Wij hebben voor hem gelogen, we hebben hem beschermd. Ik heb hem nota bene een paar weken vrijaf gegeven, zodat-ie voor z’n zieke schoonvader kon zorgen.”

Hij was daarbij als manager in de fout gegaan, bekende Guillen. ,,We konden slechts een keer per week op hem rekenen. Uit loyaliteit liet ik hem echter staan als closer, terwijl dat eigenlijk niet meer kon. Bobby zou eens goed in de spiegel moeten kijken.”

,,Maar goed”, vervolgde Guillen. ,,Met katjes aan mijn adres kan ik leven. Ik kan het hebben. Maar zodra hij over de White Sox begint, kan hij wat beleven. Als hij dat doet, dan zul je me overal op ESPN zien om de waarheid eens te vertellen. I will rip his guts.”

Tekenend, vond Guillen tenslotte, dan hij Jenks zelf maar eens wilde bellen om een en ander uit te praten. ,,Maar niemand van z’n oude ploeggenoten had z’n nummer. Helemaal niemand. Dat zegt toch wel voldoende…”

,,Nogmaals, ik vind het jammer dat-ie zo over me denkt. Echt, ik kan een boek over hem schrijven. En dat maakt me verdrietig, omdat hij weet dat ik hem in de media kapot kan maken. Hij kan dit niet winnen.”

Foto: josesbarrios.com

Ook leuk om te lezen