Grizzlies bezorgen Knicks eerste nederlaag

New York Knicks @ Memphis Grizzlies, 95-105

New York Knicks heeft de ongeslagen status verloren. Op bezoek in Memphis delfde de ploeg uit de Big Apple, na zes zeges op rij, tegen de Grizzlies voor het eerst dit seizoen het onderspit: 95-105. De Spanjaard Marc Gasol kroonde zich tot topscorer met 24 punten en 7 rebounds.

Sterspeler Carmelo Anthony voerde de Knicks aan met twintig punten, maar kon zijn team niet behoeden voor de nederlaag. Door het verlies slaagden de Knicks er niet in om het clubrecord uit 1993 van zeven zeges tegen nul nederlagen te evenaren.

Na een gelijkopgaande eerste helft, nam Memphis het heft de eerste minuten na de rust volledig in handen. De ploeg liep weg bij de Knicks en bouwde een voorsprong op van rond de twintig punten. In het vierde kwart vocht New York zich nog wel iets terug, maar kwam nooit meer in de buurt van de zege.

De Grizzlies hebben dankzij de zege het beste resultaat in de NBA. De ploeg voert de league aan met zeven overwinningen tegen slechts één nederlaag. De verliespartij was in de openingswedstrijd van het seizoen en sindsdien won Memphis zeven duels op rij.

Utah Jazz @ Philadelphia 76ers, 93-99

In eigen huis waren de Sixers een maatje te groot voor de bezoekers. Jrue Holiday was met 26 punten, 6 rebounds en 7 assists de grote man aan de kan van de thuisploeg. Bij Utah was Paul Millsap met 22 punten belangrijk. De Jazz hebben het dit seizoen niet zo op uitwedstrijden. Van de zeven duels buiten Salt Lake City werd er slechts één gewonnen. Thuis is Utah met drie gewonnen wedstrijden nog ongeslagen.

Dallas Mavericks @ Indiana Pacers, 83-103

Dallas zonder Dirk Nowitzki is geen Dallas. Zoveel is wel duidelijk na tien duels. De ploeg van coach Rick Carlisle staat op vijf zeges en vijf nederlagen, maar was tegen de Pacers volledig kansloos. Alleen O.J. Mayo bereikte een redelijk niveau en scoorde 19 punten. Maar veel hulp van zijn teamgenoten kreeg hij niet. De Pacers leverden een knappe teamprestatie af. Alle starters scoorden elf of meer punten -David West en George Hill topscorers met 15 punten- en de ploeg hield de Mavs op een schotpercentage van 37 procent.

Orlando Magic @ Detroit Pistons, 110-106

Bijna, bijna had Detroit de tweede zege van het seizoen te pakken. Na drie periodes hadden de Pistons een voorsprong van vier punten en speelden voor de zege. Een wilde laatste twaalf minuten met 39 punten voor de Magic waren echter net te veel voor de thuisploeg. Met nog 47 seconden op de klok leidde Detroit nog met 102-101. J.J. Redick scoorde 23 punten voor de Magic terwijl Glen Davis met 17 punten en 13 rebounds een double-double noteerde. Bij de Pistons, die nu negen van hun tien wedstrijden hebben verloren, was Greg Monroe met 23 punten topscorer.

Atlanta Hawks @ Sacramento Kings, 112-96

De Hawks hadden op bezoek in Sacramento maar weinig last van de Kings. Al Horford, Lou Williams en Kyle Korver scoorden allen meer dan twintig punten en bezorgden Atlanta daarmee de vierde zege van het seizoen. Bij de Kings had DeMarcus Cousins een off-night met slechts vier rake schoten op vijftien pogingen. Jason Thompson (19 punten) en Marcus Thornton (17 punten) probeerden het nog voor Sacramento, dat met twee overwinningen tegen zeven nederlagen laatste staat in de Western Conference, maar de Hawks waren duidelijk de sterkste.