Goalie Ward krijgt doelpunt op zijn naam

Door

 

De 4-2 overwinning van de Carolina Hurricanes op de New Jersey Devils is op zich natuurlijk al enigszins verrassend te noemen gezien de plekken die beide ploegen innemen op de ranglijst (de Hurricanes staan namelijk op de veertiende plek in de Eastern Conference en de Devils op de zevende), maar dit was niet het meest opzienbarende feit van dit duel. Dat kwam namelijk op naam van Hurricanes-goalie Cam Ward.

Bij een 3-2 achterstand in de slotfase van het duel haalden de Devils hun goalie Johan Hedberg van het ijs om een man-meersituatie te creëren. Dertig seconden voor het einde ging het echter fout voor de bezoekers. Devils-aanvaller Ilya Kovalchuk passte in het aanvalsvak de puck terug naar zijn teamgenoot Adam Henrique maar de richting van de pass was verkeerd. Henrique kon niet bij de pass en aangezien de puck wel veel vaart had, eindigde deze helemaal in het doel van de Devils.

Hierdoor was de wedstrijd dus met 4-2 beslist, maar bleef de vraag wie nu de laatste goal had gemaakt. In ijshockey doet men namelijk niet aan eigen doelpunten en krijgt de speler die de puck het laatst heeft aangeraakt voor het team dat het doelpunt krijgt, de goal op zijn naam. In dit geval was dat dus goalie Cam Ward, die hiermee zijn eerste goal ooit in de NHL maakte.

De kersverse doelpuntenmaker was niet echt onder de indruk van zijn ‘prestatie’: „Het zou een stuk leuker zijn geweest als ik zelf die puck er zo in had geschoten.”

 

Bekijk hieronder de goal die Cam Ward op zijn naam kreeg:

 

Foto: usatoday.com

Ook leuk om te lezen