Green Bay Packers behouden ongeslagen status

Door

rodDrie late wedstrijden op het schema en alle drie wedstrijden met een verhaal. De Baltimore Ravens en San Francisco 49ers speelden natuurlijk een paar jaar geleden een Super Bowl tegen elkaar. De San Diego Chargers zijn al jaren contender voor de play-offs, maar falen te vaak op beslissende momenten. Hoe verging het hun in Green Bay, waar de Packers ongeslagen aan hun thuiswedstrijd mochten beginnen. Ook ongeslagen waren de Carolina Panthers. Zij hadden in Seattle hun eerste echte test tegen de Seahawks.

Carolina Panthers @ Seattle Seahawks 27-23
De Seahawks behoorden de afgelopen jaren tot de absolute top van de NFL, maar we zien dit jaar voor het eerst sinds een behoorlijke tijd dat ook Seattle niet voor altijd elite kan blijven. De nederlagen van dit seizoen kwamen met name tot stand na een zwak vierde kwart en dat was tegen de Carolina Panthers niet anders. Key-play was daarbij een 26-yard pass van Panthers quarterback Can Newton op Greg Olsen die binnen de two-minute-warning vrij simpel voor een beslissende voorsprong tekende. De Panthers komen daarmee op een 5-0 record en hebben nu ontegenzeggelijk aangetoond for real te zijn. Leuke bijkomstigheid is dat de Panthers daarmee wonnen van het team waardoor ze vorig jaar uit de play-offs werden gegooid. De ‘Hawks staan nu op een zeer teleurstelled 2-4 record. Verhaal van de wedstrijd? Zoals al geschreven; het vierde kwart, waarin Seattle met 23-14 voorstond. En wanneer Earl Thomas en Richard Sherman elkaar niet meer begrijpen moet je je zorgen gaan maken.

Maar laten we vooral niet al te veel inzoomen op de Seahawks. Carolina en QB Newton zijn op weg naar iets geweldigs. Newton speelde echt niet de beste wedstrijd van zijn leven (20/36 voor 269 yards, één touchdowns, twee INT), maar gooide de ballen wel op de bepalende momenten naar een medespeler. Newton zag er tijdens het vierde kwart uit als één van de beste quarterbacks (ooit) in de league. Bal na bal kwam aan terwijl Seattle toch een aardige tight coverage hebben. Als Newton op deze manier wedstrijden gaat winnen voor de Panthers ga ik de volgende keer Carolina noteren als Super Bowl pick in de SportAmerika Football Pool.

Baltimore Ravens @ San Francisco 49ers 20-25
De Ravens zijn dit jaar volledig de weg kwijt. De komst van Marc Trestman als aanvalscoach lijkt de grootste misser te worden in de geschiedenis van de franchise. Baltimore stond NOG NOOIT op een 1-5 record en lijkt op weg naar een pijnlijk seizoen, maar misschien wel een mooie 2016 NFL Draft. De secondary van de Ravens is zo lek als mijn incontinente oma en quarterback Joe Flacco maakt beslissingen die mijn demente opa nog niet zou maken. De voormalig Super Bowl MVP (nota bene tegen de 49ers) gooide twee lelijke intercepties. Toch wisselde hij die beroerd slechte momenten ook weer af met enkele prachtige passes, waaronder twee fantastische touchdowns op de van een blessure teruggekeerde Steve Smith Sr. (137 yards) en Kamar Aiken. De verdediging, ooit het paradepaardje van Baltimore, wist het de 49ers en QB Colin Kaepernick echter nooit echt lastig te maken.

San Francisco maakte het zichzelf nog onnodig lastig door Baltimore steeds weer terug te laten komen, maar na een (zeldzame) gemiste field goal van Ravens’ kicker Justin Tucker (2/3) namen ze definitief afstand en gaven die voorsprong dus ook niet meer weg. Uitblinkers bij San Francisco waren twee bekenden van de Ravens. Anquan Boldin ving vijf ballen voor 102 yards en Torrey Smith pakte 96 yards met slechts drie recepties en één touchdown. De big plays van de thuisploeg zorgden dus voor de doorslag. Conclusies? De Ravens moeten heel snel afscheid nemen van Marc Trestman die de aanval keer op keer verkeerde plays influistert en de 49ers speelden misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen tegen één van de slechtste verdedigingen in de league. Wat deze wedstrijd dus zegt? Niet zo heel veel. Edoch. Wanneer de 49ers dit vasthouden vul ik ze misschien nog wel een keer in als Super Bowl pick in de SportAmerika Football Pool.

San Diego Chargers @ Green Bay Packers 20-27
Philip Rivers. Laten we daar eerst even bij stilstaan. De man speelde vijf maal een Pro Bowl, was in 2013 NFL Comeback Player of the Year, NFL Completion Percentage Leader, is de San Diego’s All-time leader in Career wins en passing touchdowns. De Chargers staan dit jaar na de nederlaag in Green Bay ondertussen op een niet al te best 2-4 record, maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van de zwaar katholieke Rivers (heeft er natuurlijk niets mee te maken). Hij mocht op Lambeau Field liefst 503 yards gooien! VIJF-HONDERD-DRIE! OP LAMBEAU! Receiver Keenan Allen was goed voor 157 daarvan. En toch wonnen de Packers.

Dat was echter totaal niet nodig geweest. Alle meer dan 500 yards hadden uiteindelijk maar weinig zin omdat Rivers in de slotseconden een wide open receiver (Woodhead) miste en ook nog eens zelf de bal niet binnen durfde te rennen. Weg kans, weg verlenging. Ondertussen deden de Packers waar ze goed in waren. QB Aaron Rodgers gooide twee touchdowns en de running game verraste met een zeer sterke James Starks die 10 pogingen nodig had voor 112 yards en één touchdown. Zo staat Green Bay op een onbezorgde 6-0 en gaan ze onbedreigd af op de divisietitel. Wanneer de Packers zelfs dit soort wedstrijden winnen ga ik de volgende keer Green Bay noteren als Super Bowl pick in de SportAmerika Football Pool………

Foto: theneutralzone

2 Reacties
  1. Robert 7 jaar ago

    Haha mooi stukje over de Ravens en Niners.

  2. Jeroen 7 jaar ago

    Prachtige overwinning van de Panthers. Met nog 3.57 minuten te spelen in het vierde kwart stonden de Seahawks voor met 23 – 14 en dan nog blijven knokken voor de overwinning. In de eerste minuten van de wedstrijd werd de toon gezet door de Panthers defensie. Vervolgens zag je Newton boven zichzelf uit stijgen in Seattle.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen