Flyers winnen uitwedstrijd tegen Panthers

Door

Mede dankzij een uitstekend optreden van goalie Ilya Bryzgalov hebben de Philadelphia Flyers afgelopen zondag van de Florida Panthers gewonnen. In de BankAtlantic Center in Sunrise, Florida waren de mannen van coach Peter Laviolette met 2-3 te sterk voor de thuisploeg.

Hiermee verkleinen de Flyers de achterstand in de Atlantic Division op koploper Pittsburgh Penguins tot twee punten met een wedstrijd minder gespeeld. De Panthers blijven op de tweede plek in de Southeast Division, maar miste door deze nederlaag wel de kans om op gelijke hoogte te komen met koploper Washington Capitals.

In deze verrassende topper op dit moment in de Eastern Conference, de Panthers eindigden vorige jaar immers in de onderste regionen maar zijn dit seizoen dus uitstekend begonnen, waren het de bezoeker die laat in de eerste periode op voorsprong kwamen. Danny Briere was er als de kippen bij toen Jose Theodore een rebound moest toestaan na een inzet van James van Riemsdyk en schoot de puck met zijn backhand hoog in het doel.

In het tweede bedrijf verdubbelden de Flyers hun voorsprong via een tip-in van Braydon Coburn, maar halverwege deze periode bracht Evgeny Dadonov, die afgelopen zaterdag pas was opgeroepen vanuit de American Hockey League, met zijn eerste doelpunt van het seizoen het verschil terug tot slechts één goal.

Vroeg in de slotperiode kreeg Philadelphia een penalty shot die was toegekend nadat Matt Read was gehaakt door Jason Garrison. Met wat fortuin wist Read dit buitenkansje te verzilveren en hiermee zorgde hij er dus voor dat zijn team weer een marge had van twee goals.

In het vervolg van de wedstrijd liet Bryzgalov zien dat hij een uitstekende aankoop is geweest gedurende de offseason. In totaal wist de Russische goalie eenendertig schoten te keren en ook in de derde periode was hij praktisch niet te passeren door de aanval van de Panthers. Alleen Tomas Fleischmann slaagde er acht seconden voor het einde van de wedstrijd in om nog te scoren voor Florida, maar dit was natuurlijk veel te laat om de Flyers nog van de overwinning af te houden.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Florida Panthers en de Philadelphia Flyers:

Foto: sports.yahoo.com

Ook leuk om te lezen