Flyers boeken tiende thuiszege op rij

Door

Philadelphia Flyers v New Jersey Devils

De Philadelphia Flyers doen weer helemaal mee in de race om een plek in de NHL Playoffs. Dat mogen zij vooral danken aan hun ijzersterke serie in eigen huis, tegen de Montreal Canadiens werd alweer de tiende thuiszege op een rij geboekt. Andrej Meszaros was met 3 assists de grote man in de 1-3 zege.

De verdediger, die dit seizoen nog maar mondjesmaat speeltijd krijgt, werd afgelopen week nog geselecteerd om met Slowakije naar de Olympische Spelen te gaan. Tegen de Flyers liet hij zien waarom hij in dat team thuishoort. Vincent Lecavalier ontving de puck van Meszaros en schoot. Doelman Budaj hield het schot, maar moest toezien hoe Sean Couturier van dichtbij de rebound binnen schoot.

Ook Zac Rinaldo vond in de eerste periode nog het net voor een 0-2 voorsprong. Michael Raffl profiteerde in de tweede periode van sterk doorzetten van Meszaros. Meszaros slalomde zich naar Budaj toe, schoot en zag toen hoe Raffl de toegestane rebound binnentikte.

De Canadiens kwamen niet verder dan een shorthanded aansluitingstreffer van Tomas Plekanec voor een 1-3 eindstand. De Flyers staan met 50 punten nu tweede in de Metropolitan Division, de Canadiens derde in de Atlantic Division met 55 punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen