Flames pakken winst tegen Predators

Door

De Calgary Flames hebben zondagavond met 3-2 gewonnen van de Nashville Predators en pakten hiermee een belangrijke zege op een concurrent in de strijd om een play-offticket in de Western Conference.

Dit klinkt misschien een beetje vreemd aangezien Calgary nu de vijfde plek bezet en Nashville de elfde, maar het verschil tussen beide teams is nu vier punten en dat zegt dus genoeg over de spanning in deze conference.

Het waren de Predators echter die in de eerste periode tweemaal op voorspong kwamen. Na een kleine drie minuten was het namelijk Martin Erat die de score opende voor de bezoekers.

Hierna trok Mark Giordano tijdens een power play-situatie de stand weer gelijk met een schot dat nog door verschillende mensen werd aangeraakt. Hierdoor was Predators-goalie Pekka Rinne uiteindelijk volstrekt kansloos.

Tegen het einde van het eerste bedrijf kwam Nashville weer op voorsprong toen Ryan Suter scoorde met een bekeken wrist shot. Het zicht van Flames-goalie Miikka Kiprusoff werd hierbij dusdanig belemmerd door verschillende spelers dat hij het schot totaal niet zag aankomen.

In het tweede bedrijf vond het hoogtepunt van de wedstrijd plaats. Nadat Jarome Iginla (foto) vanachter onderuit werd gehaald, zorgde hij vanuit de gegeven penalty shot voor de gelijkmaker.

Dit klinkt misschien niet zo opzienbarend, maar deze goal zorgde er tevens voor de captain van de Canadezen voor het tiende seizoen op rij minstens dertig goals heeft gemaakt. En hiermee is hij slechts de tiende speler in de geschiedenis van de NHL die dat voor elkaar heeft weten te krijgen.

„Ik ben zielsgelukkig dat ik voor het tiende achtereenvolgende seizoen dertig goals heb weten te maken,” aldus de 33-jarige Iginla. „Het is iets waarvan ik toen ik begon niet heb durven dromen.”

Halverwege de derde periode beslisten de Flames de wedstrijd. Na een snelle uitbraak vanuit hun verdedigingszone was het uiteindelijk Curtis Glencross die in een rebound met zijn backhand voor de winnende treffer zorgde.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Flames en de Predators:

Foto: sharkspage.com

Ook leuk om te lezen