Fantasy Football Recap: Browns, Patriots, en Tight Ends

Door

Cleveland Browns v Minnesota Vikings

Cleveland Browns
Na de trade van Trent Richardson waren de analyses zeer uiteenlopend. Zo werd er gesproken over een uitverkoop en dat de Browns nu al het vizier op 2014, en de daarbij horende Draft zouden hebben. Anderzijds werd er gesproken over en nieuwe koers. Weg van de run en meer naar een passing offense. Dat laatste werd de eerste wedstrijd zonder T-Rich goed zichtbaar. Grootste winnaars vanuit een fantasy oogpunt zijn de eigenaren van WR Josh Gordon en TE Jordan Cameron. De laatste had met drie TD’s een groot aandeel in de overwinning en scoorde daarmee 24 fantasypunten. Mocht Cameron nog beschikbaar zijn is dat een mooie upgrade voor je TE positie. Voor de eigenaren een mooie kans om nu te traden vanwege zijn (momenteel) hoge waarde.

Patriots
Had ik vorige week de WR’s van de Patrioys als players to watch. Nu dient er zich een luxe probleem aan. Rob Gronkowksi zal deze week toch echt zijn seizoensdebuut gaan maken. Tom Brady heeft daarmee zijn meest betrouwbare receiver terug. Daarmee zullen er minder (veel minder) ballen gegooid gaan worden naar WR’s Thompkins en Dobson. Mocht Amendola weer fit zijn dan wordt het sappelen voor speeltijd voor de rookies. Een plekje op de fantasybank lijkt het meest logische gevolg.

Tight Ends
Dit weekend was de meest opvallende positie uit fantasy perspectief die van de tight ends. Naast de al eerder genoemde Cameron was daar natuurlijk Jimmy Graham van de New Orleans Saints. Ving Zach Miller, Seahawks twee passes van Russell Wilson. Beide voor een TD. Maar zakte revelatie van de eerste week Julius Thomas, Broncos een beetje door het ijs. Grote tegenvalles waren er voor de eigenaren van Jermichael Finley, Packers en Vernon Davis, 49-ers doordat beide spelers geblesseerd afhaakten.
Het blijft een lastige positie met maar een handjevol spelers die je als ‘no brainers’ kan bestempelen. Naast Graham, Gronkowski, Cameron reken ik daar alleen Jason Witten, Antonio Gates en Tony Gonzalez toe.

Players to watch week 3
De running game van Cleveland, zal McGahee meer speeltijd krijgen of wordt de running game afgeschaft in Cleveland.
Alle spelers van de Denver Broncos. Je moet wel gek zijn om een van die spelers te traden. Wat een start maken de mannen van de Denver Broncos door.
Ben Roethlisberger, niet om zijn spel maar om het feit hoe vaak hij samen met de originele Big Ben op de foto gaat.

Tijdens de preview zal ik de uitdagingen bespreken waar we vanaf dit weekend mee te maken krijgen: spelers die een bye week hebben.
Deze week bijvoorbeeld geen Cameron Newton en Aaron Rodgers. Hoe ga je daar mee om.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen