Fantasy Football Preview: Bye Bye spelers

Door

Oakland Raiders v Denver Broncos

Vanaf deze speelronde krijgen we te maken met het fenomeen van de bye-week. Een week waarbij er enkele ploegen geen wedstrijd spelen. Dit weekend zijn dat de Carolina Panthers en de Green Bay Packers. Met name beide QB’s, Cam Newton en Aaron Rodgers, zullen node gemist worden. Met daarbij verlies van spelers als Steve Smith, James Jones en Jordy Nelson voor het scoren van punten voor je fantasyteam kunnen sommige eigenaren voor een mooie uitdaging komen te staan.

Draft
Tijdens de draft stonden de bye-weken vermeld van de spelers. Misschien heb je daar rekening mee gehouden in je keuze van de spelers. Net als het hebben van een dubbele bezetting van de QB positie. Het hebben van veel spelers van één team is ook een complicerende factor tijdens de bye-week van je team. Je moet dan niet één, maar meerdere posities binnen je team vervangen. Voor bijvoorbeeld de running back positie is het vanwege de de bye-week en de vele blessures moeilijk goede vervangers te vinden. Komt daarbij het aantal eigenaren in je league. Bij de SportAmerika fantasy leagues hebben we 10 teams. Wat betekent dat er nog enkele bruikbare spelers beschikbaar zijn. Het loont dan ook om je nu te verdiepen in de vrije spelers, de match ups en mogelijkheden voor een mooie trade met je fantasy tegenstanders.

Waiver claim
Vrije spelers kun je oppikken door een waiver claim te plaatsen of ze via free agency te bemachtigen. De waiver claims binnen de SportAmerika leagues hebben een wacht periode tot de woensdagen. Of jij je claim gehonoreerd ziet worden die dag is afhankelijk van het aantal claims en je positie op de ranglijst. De beste eigenaar heeft de minste kans om een speler via waivers te bemachtigen en vice versa. Als je het aandurft om te wachten en geen claim op een speler (of spelers) legt, dan is er free agency. Vanaf woensdag zijn alle spelers beschikbaar om direct, dus zonder wachtperiode, toe te voegen aan je team. Met daarbij dus het risico dat je beoogde versterking net voor je neus is weggekaapt. Het is aan jou welk risico je wilt nemen.

Pick ups
Aangezien de grootste pijn dit weekend gevoeld gaat worden op de QB positie hierbij een paar potentiële QB’s die het verlies van Newton en Rodgers kunnen opvangen.
Terrelle Pryor. Hoewel hij mag spelers van de doktoren willen de Raiders hem nog aan een laatste test onderwerpen alvorens ze hem aanwijzen als starter. De kans is echter klein dat hij niet speelt gezien zijn eerdere goede resultaten.
E.J.Manuel. Manuel heeft een solide start gemaakt tijdens zijn eerste weken in de NFL. Deze lijn zie ik hem doorzetten tegen de Ravens dit weekeinde.
Jake Locker (Titans) en Geno Smith (Jets) scoorden vorige week beiden een respectabel aantal punten. Respectievelijk 27 en 24. Een gokje waard.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen