NFL Update: Ex-Texans coach Kubiak naar Baltimore

Door

Houston Texans v Denver BroncosTotaal uit het niets is Gary Kubiak de nieuwe aanvalscoach van de Baltimore Ravens geworden. Vele namen passeerden deze week de revue, waaronder Kyle Shanahan, vorig jaar nog aanvalscoach bij de Washington Redskins. Kubiak klopte echter zelf op de deur in Baltimore en daarmee stond er opeens een grote naam op de stoep. De voormalige backup van de befaamde quarterback John Elway bij de Denver Broncos is al sinds 1992 coach. In december 2013 werd Kubiak nog ontslagen als hoofdcoach van de Houston Texans die op dat moment een 2-11 record hadden.

In 2011 en 2012 haalde hij met dezelfde ploeg nog het naseizoen waarbij in 2011 in de divisiewedstrijd verloren werd van de Ravens. Rick Dennison is gelijk met Kubiak gepresenteerd als quarterbackcoach. Ook hij heeft een verleden bij de Texans, als aanvalscoach. Ook Dennison was trouwens speler van de Broncos en daarmee hebben de Ravens twee echte vrienden toegevoegd aan hun staf.

Pro Bowl
2014 Pro BowlIn Honolulu, Hawaï, is in de nacht van zondag op maandag de Pro Bowl gespeeld. De in Amerika opvallend weinig populaire all-star wedstrijd is niet meer een strijd tussen AFC en NFC. Om het spannender en aantrekkelijker te maken vond er vooraf een draft plaats voor de twee coaches. Jerry Rice (o.a. ex-49ers) en Deion Sanders (o.a. ex-Cowboys) mochten beiden een team aanvoeren. Dallas running back DeMarco Murray ving met nog 40 seconden te gaan een 20-yard touchdown pass en de daaropvolgende 2-point conversion bezorgde Team Rice een 22-21 overwinning op Team Sanders in de eerste schoolyard-style ProBowl in de geschiedenis.

Overig nieuws:

  • Seattle Seahawks hoofdcoach Pete Carroll vindt dat de NFL serieus moet nadenken over het legaliseren van medicinale wiet. In 20 staten is dit al toegestaan en Colorado en Washington legaliseerden eerder zelfs recreatief gebruik. De mening van Carroll komt na uitspraken van NFL commissioner Roger Goodell die ook van mening is dat de NFL zich moet gaan buigen over dit gevoelige vraagstuk.
  • Boos was hij niet, maar wel verbaasd over de flinke hit van zijn teamgenoot en linebacker Derrick Johnson tijdens de Pro Bowl. Running back Jamaal Charles, ook speler van de Kansas City Chiefs, kreeg een flinke tik te verwerken van Johnson. Hard spel is niet gebruikelijk in de altijd zoet voortkabbelende Pro Bowl. Charles is net een maand terug na een hersenschudding.
  • De Miami Dolphins hebben een nieuwe general manager. Dennis Hickey zal een belangrijke man worden in Zuid-Florida. Hij is geen grote bekende, maar werkte de afgelopen achttien jaar voor de Tampa Bay Buccaneers. De Dolphins hebben een roerig seizoen achter de rug en verloren tot overmaat van ramp de laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen, waardoor ze het naseizoen misliepen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen