Ex ‘Mannschaft’ doelman Tim Wiese debuteert in WWE

Door

024_Frankfurt_1115_00924-4169536060Voormalig doelman van ‘Die Mannschaft’ Tim Wiese heeft afgelopen zaterdag zijn WWE-debuut gemaakt. Wiese fungeerde tijdens WWE LIVE in Frankfurt, Duitsland als ‘guest timekeeper’ tijdens de match tussen Gold & Stardust en The Usos. Na de match ging de Duitse krachtpatser zelfs de confrontatie aan met de gebroeders ‘Dust’.

Superstar
Wiese is zich na zijn voetbalcarrière, hij vertrok begin dit jaar bij Hoffenheim, gaan focussen op krachttraining. Hij beschikt, na vele uren in de sportschool, over de ‘Superstar look’ die WWE zoekt. Als Wiese daadwerkelijk een contract tekent bij de WWE zal hij gaan trainen in het WWE Performance Center in Orlando, Florida. Wiese, die geen ervaring in de ring heeft, zal in het Performance Center eerst de basis onder de knie moeten krijgen voor hij officieel in de ring kan stappen. Dat traject neemt zeker anderhalf jaar in beslag.

Duitsland
Tim Wiese zou niet de eerste Duitser zijn die onder contract staat bij de WWE. In 1996 tekende bodybuilder Achim Albrecht een contract bij de grootste sports-entertainment organisatie ter wereld. Albrecht, onder de naam Brakkus, stond in 1996 en 1997 voornamelijk in de ring tijdens WWE Live events en verhuisde eind 1997 (tijdelijk) naar ECW om ervaring op te doen. In maart 1998 keerde Brakkus terug in de WWE. Hij kwam onder ander in actie tegen Jeff Jarrett tijdens Mayhem in Manchester en een WWE Live tour door Duitsland. Ook nam Brakkus in de zomer van 1998 deel aan het unieke ‘Brawl for All’ toernooi. In 1999 beëindigde hij Albrecht zijn WWE-carrière.

Het is geen verrassing dat WWE in Duitsland op zoek is naar potentiële Superstars. WWE heeft eind vorig jaar een kantoor geopend in München en ziet Duitsland als een groeimarkt. Momenteel fungeert de uit Zwitserland afkomstige Cesaro als ambassadeur voor de Duitssprekende landen.

FC Internazionale Milano v SV Werder Bremen - UEFA Champions LeagueBeetje gek
Over keepers wordt wel eens gezegd dat ze een beetje gek moeten zijn. Dat is een uitstekende eigenschap voor een succesvolle loopbaan in de WWE. Het mag dan ook geen toeval zijn dat Wiese, als hij een WWE-contract tekent, niet de enige ex-keeper in het WWE Performance Center is. De uit Engeland afkomstige Stuart Tomlinson, oud doelman van Port Vale en Burton Albion, traint sinds eind 2013 in Orlando, Florida.

WWE Performance Center
Het is te hopen dat Wiese weet wat hem te wachten staat. NFL Pro-Bowler Shawne Merriman trainde in oktober 2013 een aantal dagen in het WWE Performance Center, de foto die de voormalige speler van de Buffalo Bills en San Diego Chargers op zijn Facebook pagina plaatste spreekt voor zich.

Foto’s: © 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved. / Getty Images

Ook leuk om te lezen