Ex-GM overtuigt Campbell van Panthers

Door

De Chicago Blackhawks hebben, wat betreft hun salary cap, weer een beetje lucht, nadat de club afstand besloot te doen van Troy Brouwer (Washington Capitols) en Brian Campbell. Met name het vetrek van de defenseman naar de Florida Panthers scheelt een slok op een borrel, gezien zijn enorme contract dat de voorbije seizoenen op de Hawks’ begroting drukte.

Campbell tekende in 2008 een achtjarige verbintenis – ter waarde van bijna 57 miljoen dollar – in Chicago. Het was lange tijd een van de kritiekpunten op de verdediger. Goede speler, vooral klasse zoals hij de puck opbrengt enzo, maar niettemin behoorlijk overbetaald.

Verantwoordelijk voor dat contract destijds: voormalig general manager Dale Tallon, die de Blackhawks in 2009 diende te verlaten omdat hij verschillende spelers had beloond met te gortige contracten. En laat diezelfde Tallon tegenwoordig nou GM spelen bij de Panthers…

Er was echter de nodige overredingskracht van Tallon voor nodig om Campbell naar Florida te lokken. De verdediger had namelijk een no trade-clausule in zijn contract laten opnemen, met daarop een lijstje met acht clubs waar naartoe hij wel verhandeld mocht worden. De Panthers stonden daar echter niet bij.

,,We hebben een paar keer gesproken”, aldus Tallon, ,,en ik heb hem daarbij onze plannen uit de doeken gedaan. Het is vergelijkbaar met wat we in Chicago hebben gedaan. Ik ben erin geslaagd om hem, zijn verloofde en zijn familie van te overtuigen dat dit voor hem de juiste move is.”

,,Ik was erg stilletjes op vrijdag”, blikt Campbell terug in de South Florida Sun Sentinel. ,,Ik was constant aan het afwegen, alle voors en tegens tegen elkaar af aan het zetten. Dale heeft voor veel jongens in Chicago goeie dingen gedaan, met als gevolg dat veel ex-ploeggenoten bij me smeken om voor hen een goed woordje bij de Blackhawks te doen. Ik denk dat dat in Florida ook gaat gebeuren. Dale gaat die ploeg aantrekkelijk maken voor spelers.”

Foto: committedindians.com

Ook leuk om te lezen