Epstein wil Zambrano nog kans geven bij Cubs

Door

Verguisd. In de ban gedaan. Weggestuurd. Geschorst. En ook steeds weer in genade aangenomen. Chicago Cubs-pitcher Carlos Zambrano heeft het allemaal meegemaakt en keerde keer op keer terug op de heuvel. Dat lijkt nu opnieuw te gaan gebeuren, want de kakelverse president of baseball operations  Theo Epstein zegt dat de flamboyante Venezolaan een kans krijgt om in 2012 terug te keren.

,,Voor nu geven we hem het recht om zijn plaats terug te verdienen bij de Cubs”, aldus de voormalige general manager van de Boston Red Sox.

Tijd heeft niet alle wonden geheeld. Dat Epstein serieus overweegt om het werpende enfant terrible terug te nemen, heeft te maken met een onderhoud dat hij maandag had met de 30-jarige speler. Bij dat gesprek waren ook Big Z’s zaakwaarnemer aanwezig en vice-president of player personnel Oneri Fleita.

,,We hebben elkaar op zijn verzoek ontmoet. Het ging goed. Hij verklaarde  graag bij de Cubs te willen blijven en heeft een nog grotere wens er een sterk 2012 van te willen maken. Hij is in geweldige vorm. Hij traint twee keer per dag. Ik heb hem verteld dat hij zijn plek bij de Cubs zelf terug moet verdienen. Hij moet hard blijven werken en ik heb hem gezegd dat we hem niet onvoorwaardelijk welkom zullen heten”, was de uitleg van Epstein.

Vooralsnog blijft de president met de armen over elkaar kijken naar de inzet en bereidwilligheid van de pitcher. De bewijsdrang ligt bij Big Z. Maar dat Epstein Zambrano niet resoluut de deur wijst heeft ook een financiële reden. In 2012, in zijn laatste contractjaar in de Windy City, moeten de Cubs hem dik 17 miljoen dollar aan salaris betalen. En hem lozen in het offseason is een optie, alleen heeft de speler zelf een flinke vinger in de transferpap te brokkelen.

Zambrano kwam op 12 augustus voor de zoveelste maal in opspraak en ondervindt daar nu nog de gevolgen van. De umpire knikkerde hem tegen de Atlanta Braves uit de wedstrijd nadat hij zijn chagrijn niet in bedwang kon houden en bewust Chipper Jones probeerde te raken. In de kleedkamer was de woede nog niet bekoeld, want de Venezolaan pakte zijn spullen bij elkaar en verklaarde direct met pensioen te gaan en vertrok.

De inmiddels vertrokken GM Jim Hendry zette Zambrano op de disqualified list: een maand verlof zonder salaris. Nadat zijn schorsing erop zat, besloten beide partijen dat de pitcher alvast vakantie kon gaan vieren. Een vetrek leek aanstaande, maar daar lijkt Big Z toch anders over te denken.

Ook leuk om te lezen