Ellsbury geeft Red Sox weer wat lucht

Door

Vanuit de tenen kwam ie: de voor de Red Sox broodnodige zege. In de veertiende inning vuurde Jacoby Ellsbury zijn 31ste homerun van het seizoen de tribunes van Yankee Stadium in. Dat betekende niet alleen de 7-4 overwinning, maar tevens iets meer ruimte voor de Bostonians in de American League wild card race.

,,Iedere keer als je in de race bent voor de wild race en je kan je ploeg helpen aan een zege  dan kan tot veel meer leiden”, aldus de matchwinner over zijn winnende klap.

Hoewel de Red Sox de series verloren van de New York Yankees was de derde ontmoeting van dit weekeinde een do or die game voor de zwalkende ploeg van Terry Francona. Sinds vorige week hijgen de Tampa Bay Rays de rood-witte formatie in de nek in de strijd om het laatste playoffsticket. Met op de achtergrond ook nog eens de Los Angeles Angels.

Opnieuw was Ellsbury de doorslaggevende factor. Wie anders bij de Red Sox zou je ook zeggen? In de thriller die meer dan vijf uur duurde, zorgde de leadoff hitter met een three run blast voor dat de zuurstofmaskers af konden. Boston had genoeg lucht om de wedstrijd over de eindstreep te trekken en wist hiermee de grote concurrent uit de divisie (nog) achter zich te houden.

Daar zag het niet naar uit in het begin. Direct nam de thuisploeg een 3-0 voorsprong mede dankzij klungelig optreden van Boston zelf. Here we go again leek het adagium. Maar ditmaal konden de gasten de rug rechten en kwamen in de zevende inning zelfs 4-3 voor. In de gelijkmakende slagbeurt trokken de Yankees de stand gelijk. Tot begin van de veertiende inning bleef deze stand gehandhaafd mede dankzij een geweldige play van Dustin Pedroia in de dertiende.

,,Dit is een belangrijke win, maar we moeten ons nu richten op vandaag en goed spelen”, sprak Francona gelijk na het duel. Nog drie wedstrijden te gaan, waarin de Sox één wedstrijd voordeel hebben op de Rays. Logisch dat ‘Tito’ zijn blik alweer verlegt, want de voorsprong op de concurrentie is klein en zijn ploeg is broos.

De Red Sox gaan op bezoek bij de Baltimore Orioles, terwijl de Rays het in eigen huis driemaal opnemen tegen de Yankees. De New Yorkers zijn al zeker van de playoffs, aangezien zij de onaantastbare koploper zijn van de American League East.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen