Cardinals verslaan Dodgers na sensationele comeback

Door

Division Series - St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers - Game One

De St. Louis Cardinals pakten vrijdag een 1-0 voorsprong in de NLDS. In Los Angeles versloegen zij de Dodgers met 10-9. Veel fans keken uit naar de ontmoeting tussen beide teams en de confrontatie tussen de twee beste pitchers uit de National League (Clayton Kershaw en Adam Wainwright).

Het zou uiteindelijk een wedstrijd worden met in totaal negentien runs (!). Startende werper Kershaw begon goed voor de Dodgers en kreeg in de eerste zes innings slechts twee earned runs tegen. Aanvallend stelden de Dodgers daar zes runs tegenover en zat het duel voor Cardinals-pitcher Wainwright er al na 4 1/3 inning op.

Echter in de zevende inning gebeurde er iets wat weinig mensen zagen aankomen. Kershaw kreeg de één na de andere honkslag tegen en de Cards scoorden, mede dankzij een three-run double van Matt Carpenter, liefst acht runs.

Met een 10-6 voorsprong gingen beide teams de achtste inning in. Hierin zouden de Dodgers twee runs scoren dankzij een two-run homerun van Adrian Gonzalez. In de laatste inning met closer Trevor Rosenthal op de heuvel maakte LA nog één run, maar dit bleek niet genoeg te zijn voor de overwinning. De Cardinals wonnen met 10-9 en pakten daarmee de eerste wedstrijd in de NLDS.

Carpenter was met vier binnengeslagen punten de belangrijkste man aan de kant van de Cardinals. Ook Matt Holliday speelde een goede wedstrijd met drie RBI’s. Overigens de tweede keer op rij dat de Cardinals met succes slaan op het gooien van Kershaw.

Giants winnen Game 1 in Washington
De San Francisco Giants versloegen vrijdag de Washington Nationals met 3-2 en pakten daardoor een 1-0 voorsprong in de NLDS. Joe Panik, Buster Posey en Brandon Belt noteerden allemaal een binnengeslagen punt.

Pitcher Jake Peavy begon sterk en noteerde de overwinning. De werper stond 5 2/3 inning op de heuvel, kreeg geen runs tegen en gooide drie keer drie slag. Nationals-pitcher Stephen Strasburg gooide vijf innings. Hij kreeg één earned run tegen. Santiago Casilla pakte zijn eerste save. Bryce Harper sloeg een homerun voor de Nats.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen