Einde seizoen voor DeMarcus Cousins

Door

Tijdens de wedstrijd van de New Orleans Pelicans tegen de Houston Rockets heeft DeMarcus Cousins zijn achillespees afgescheurd. Na een gemiste vrije worp probeerde Boogie de bal terug te winnen, maar daarbij maakte hij een verkeerde beweging. Eén stap verder zakte de grote man door zijn knieën en moest hij van het veld gedragen worden.

BEVESTIGING

De Pelicans hebben inmiddels bevestigd dat hun center zijn achillespees heeft gescheurd. Dat vermoeden rees al snel na de blessure. Na een MRI-scan werd New Orleans’ vrees bewaarheid. Boogie zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Nooit eerder kende een Pelican een blessure van dergelijk serieuze aard.

PLAY-OFFS

Cousins en de Pelicans zijn met een uitstekend jaar bezig. In de Western Conference staat de ploeg op de zesde plaats en zou New Orleans zomaar de verrassing van de play-offs kunnen gaan worden. Zonder Boogie wordt dat nu een hele opgave. Het team liet mooi en flashy basketball zien en won daarnaast ook nog veel wedstrijden.

De wedstrijd waarin Cousins geblesseerd raakte, werd ook nog gewonnen door de Pelicans (27-21). De Houston Rockets — die op een tweede plek staan in de Western Conference — werden met 115-113 verslagen. Cousins had met een triple-double een flinke bijdrage aan de overwinning.

De tijd zal uitwijzen wat de blessure voor de Pelicans betekent, maar wat zeker lijkt is dat het team weer volledig zal leunen op Anthony Davis en de guards Rajon Rondo en Jrue Holiday. Dit was vorig jaar ook het geval, totdat de organisatie Cousins binnenhaalde in een ruil met de Sacramento Kings. Tot overmaat van ramp hijgen de Portland Trail Blazers (27-22), Denver Nuggets (25-23) en Los Angeles Clippers in de nek van de Pelicans. New Orleans kan dus ook nog een plek in de play-offs mislopen.

(Cover photo: Derick E. Hingle/USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen