Eenhoorn: ‘Professionalisering basis voor succes honkbalteam’

Door

In het programma ‘De Amerikaanse sportnacht’ van Omroep WNL en Sport Amerika op Radio 1 interviewden programmamakers Anne de Jong en Neal Petersen dinsdagnacht diverse (oud)-sporters en bekende Nederlanders die of in de Verenigde Staten spelen, hebben gespeeld of extreme affiniteit hebben met een sport.

Robert Eenhoorn is een van Nederlands succesvolste honkballers allertijden. Gedurende de laatste tien jaar is hij onder meer als headcoach en technisch directeur betrokken geweest bij het nationale team, dat onder meer wereldkampioen werd in 2011. ,,De professionalisering bij de bond heeft de basis gelegd voor de successen,” stelt Eenhoorn.

eenhoorn

In het interview blikt de Rotterdammer terug op zijn eigen loopbaan in de MLB en kijkt hij onder meer ook vooruit op de toekomst van het Nederlands honkbalteam. ,,Als je ziet dat er nu zo’n vijftig Nederlanders actief zijn op de verschillende niveaus in de Verenigde Staten, dan weet je dat het een kwestie van tijd is totdat wij daar de vruchten van kunnen plukken.”

Het gehele interview kun je hier terugluisteren:

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/96697287″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Beluister hier ook de andere interviews:
Mike Dalhuisen: ‘Laatste stapje zetten naar de NHL’.
Matla: ‘Wetten van NFL zijn keihard’
Boldewijn: ‘Een do or die jaar voor mij’

Foto: knbsb.nl

Ook leuk om te lezen