Andrelton Simmons

Dutch Report: Andrelton Simmons Have It All

Door

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in de MLB? Geen probleem. In de wekelijkse rubriek Dutch Report praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 1 (maandag 3 april t/m zondag 9 april 2017)

Knipsel

Na de eerste week staat Andrelton Simmons bovenaan. Dat hij een tovenaar is met zijn handschoen op de shortstop-positie is bekend, maar dat hij slaat als de nieuwe Ted Williams is nieuw. Love Early Season Stats. Simmons ging 6-uit-16 op bezoek bij de Oakland Athletics met een RBI-double en 4-uit-10 tegen de Seattle Mariners met zijn eerste homerun van het seizoen. Dat maakt een .400 (!) slaggemiddelde. Gek genoeg haalde Simmons niet het nieuws met zijn slagkracht. Een acrobatische behind-the-back tag op het derde honk was de reden. Andrelton Simmons Have It All!

Knipsel

Een week met twee gezichten voor Kenley Jansen. In zijn eerste wedstrijd van het seizoen gooide hij tegen de San Diego Padres een puntloze inning met één strikeout. In zijn tweede wedstrijd op bezoek bij de Colorado Rockies gaf hij in de negende inning drie honkslagen en twee runs op. Gelukkig voor Jansen had zijn mindere inning geen desastreuze gevolgen. De Dodgers wonnen het duel met 10-6.

Knipsel

Niet de Pittsburgh Pirates of de Detroit Tigers, maar de griep was afgelopen week de grootste tegenstander van de Boston Red Sox. Personeel met handschoenen, speciale luchtzuiveringsapparaten en spelers met hoge koorts en een kuchje die naar huis werden gestuurd. Xander Bogaerts stond op de zogeheten bereavement list en moest daardoor de eerste drie wedstrijden tegen de Tigers aan zich voorbij laten gaan. Bogaerts opende het seizoen wél tegen de Pirates en ging 2-uit-9 met twee gestolen honken. De 24-jarige shortstop keert vandaag (maandag) terug bij het team.

Knipsel

Didi Gregorius is herstellende van een schouderblessure.

Knipsel

De Balitmore Orioles gaan met een 4-1 record aan kop in de AL East-divisie, alleen moet Jonathan Schoop zelf nog op stoom komen. Slechts twee honkslagen in zestien slagbeurten tegen de Toronto Blue Jays en de New York Yankees. Positief is dat de tweede honkman drie runs scoorde en, BREAKING NEWS, een vrije loop verdiende. De man die nooit een walk krijgt heeft zijn eerste BB (Base on Balls) in de tas.

Knipsel

Het lijkt erop dat Jurickson Profar dit seizoen genoegen moet nemen als back-up in het linksveld en de rol van pinch-hitter. Profar speelde tegen de Cleveland Indians en de Oakland A’s in LF, maar kwam niet tot een honkslag. Het enige wapenfeit van de 24-jarige tweede honkman was een walk wat uiteindelijk leidde tot een gescoorde run.

Lees hier de Dutch Report van vorige week

* slashline (slaggemiddelde, on-base percentage, slugging percentage), wRC+ (Weighted Runs Created Plus), DRS (Defensive Runs Saved), FIP (Fielding Independent Pitching), K/9 (Strikeouts Per 9 Innings), WHIP (Walks plus Hits per Innings Pitched).

1 Reactie
  1. Wouter van Willigen 5 jaar ago

    De tag van Simmons was al heel erg gaaf, de catch die araan vooraf ging was mischien nog wel lastiger .. De combinatie van beide was IMVHO de paly van de opening week.

    De save van Jansen vannacht was niet de makkelijkste. Jansen heeft extra last van de ijle lucht in Coors Field (remember 2012) en het woei gisteren echt behoorlijk hard. Een blooper naar links dook als een soort Kamikaze in één keer naar beneden en de Rockies hadden een hit. De Rockies maaiden dan ook op alles wat Jansen gooide.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen