Dodgers winnen Game 1, NLCS-helden blinken uit

Door

Game 1 in de World Series van 2017 is afgelopen nacht gewonnen door de Los Angeles Dodgers. De thuisploeg versloeg de Houston Astros met 3-1. Startende werper Clayton Kershaw, die tijdens de NLCS al zijn dominante vorm liet zien, presteerde sterk onder de druk van de World Series en gaf nagenoeg niks weg tegen de Houston-offense. De NLCS Most Valuable Players, Chris Taylor en Justin Turner, verzorgden de offensieve stootkracht door ieder een homerun te noteren.

VALSE START KEUCHEL

Op een warme avond in Los Angeles, waar de temperatuur tegen de 40 graden celsius liep, voltrok zich een pitchersduel tussen Clayton Kershaw (Dodgers) en Dallas Keuchel (Astros). Keuchel beleefde een valse start aan de wedstrijd. Op zijn eerste pitch sloeg L.A.’s leadoff hitter Chris Taylor een homerun, waarmee de boys in blue snel 1-0 voorkwamen.

BREGMAN BRENGT ASTROS LANGSZIJ

Na enkele losse honkslagen over-en-weer, die niet in runs resulteerden, werd in de vierde inning de stand gelijk getrokken. Astros derde honkman Alex Bregman sloeg de bal over de hekken voor een solo homerun. Hij bracht daarmee de stand weer in evenwicht. Helaas voor de Astros zou het deze avond bij deze ene run blijven.

ZESDE INNING: DODGERS STRIKE AGAIN

In de zesde inning liep Keuchel weer averij op. De inning begon nog goed, met twee groundouts op at bats van catcher Austin Barnes en Clayton Kershaw. Met Chris Taylor aan slag gooide Keuchel vier wijd. De volgende slagman is Justin Turner. Met twee slag en één wijd ramde Turner de bal ver naar het linksveld en over de hekken voor een homerun. Het is Turner’s vierde homerun van deze postseason en hij heeft nu een slash line van .371/.476/.714.

Keuchel gooit eerste honkman Cody Bellinger vervolgens met drie slag uit om de inning af te maken. Na 6.2 innings zit de avond er voor de lefty op. Hij komt uiteindelijk tot een quality start: zes hits, drie runs, één keer vier wijd en drie strikeouts.

CLAYTON CONTROL

In de tussentijd houdt Kershaw de Houston bats in toom. Naast de homerun van Bregman, kreeg Kershaw slechts twee honkslagen tegen. Uiteindelijk gooit Kershaw in zeven innings 11 strikeouts, waarbij hij in de derde en vierde inning drie man met drie slag aan de kant zet.

KENLEY-TIME!

Met een 3-1 voorsprong in de wedstrijd werd closer Kenley Jansen door Dodgers manager Dave Roberts op de heuvel gezet om de laatste ‘nullen’ van de wedstrijd te maken. Jansen kreeg center fielder George Springer als eerste tegenover zich, maar Jansen schuift de buitenvelder met een strikeout aan de kant. Voor Springer was dat de vierde keer drie slag in de wedstrijd, wat hem de golden sombrero opleverde.

Daarna volgden Alex Bregman en tweede honkman José Altuve. Beide slagmensen kregen de knuppel tegen de bal, maar zagen deze worden gevangen. De Dodgers winnen de wedstrijd  met 3-1 en pakken een 1-0 voorsprong in de World Series.

UP NEXT

De series blijft in Los Angeles, waar vanavond Game 2 om 02:00 uur Nederlandse tijd begint. Houston zet de man in vorm, Justin Verlander, op de heuvel. Verlander is tot op heden in de postseason goed voor een 4-0 record. Hij wierp 24.2 innings en kwam daarin tot een ERA van 1.46, een WHIP van 0.93 en 24 strikeouts.

Verlander moet het opnemen tegen Dodgers lefty Rich Hill. Hill kwam twee keer in actie in deze play-offs. In negen innings heeft hij een ERA van 3.00, een WHIP van 1.11 en gooide hij 12 strikeouts.

(Cover photo credit: Tim Bradbury/USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen