Detroit Lions verslaan favoriet Green Bay Packers op Lambeau Field

Detroit Lions v Arizona Cardinals

De vroege wedstrijden kenden ook dit keer weer genoeg spanning en sensatie. De Detroit Lions wonnen, na 24 mislukte pogingen, in een knotsgekke eindfase op Lambeau Field van de Green Bay Packers. De Chicago Bears liepen over de St. Louis Rams heen, de Tampa Bay Buccaneers versloegen de Dallas Cowboys en de Washington Redskins maakten gehakt van de New Orleans Saints.

First Down

De Detroit Lions kenden met een 1-7 record al geen best seizoen en dan moet je ook nog eens bij de Green Bay Packers op bezoek. Geluk bij een ongeluk was dat de Packers vorige week hun ongeslagen status zagen verdwijnen tegen de Carolina Panthers, waar de Lions van konden profiteren. Sinds 1991 hadden de Lions daar al niet meer weten te winnen, maar daar kwam vandaag verandering in.

Waar je verwacht dat de Packers, nota bene op eigen veld, makkelijk over de tegenstander heen lopen, vandaag gold dat eens niet. Zowel Matthew Stafford als Aaron Rodgers hadden het vizier niet echt op scherp staan, vandaar dat de stand na twee kwarten pas op 3-3 stond.

De Lions namen na rust de leiding door de eerste touchdown van de wedstrijd te scoren. Matthew Stafford vond tight end Brandon Pettigrew voor een 2-yard touchdown pass, maar Matt Prater miste de PAT, waardoor de afstand slechts zes punten was.

In het vierde kwart barstte de wedstrijd echt los. De Lions maakten via Prater het gat negen punten, maar de Packers kwamen daarna snel terug. Aaron Rodgers vond tight end Richard Rodgers, die daarmee de stand op 12-10 bracht. Met minder dan twee minuten te gaan, vonden de Lions opnieuw de endzone. Ditmaal was een korte pass van Stafford op Lance Moore genoeg, maar opnieuw miste Prater de aansluitende PAT.

Het verschil tussen beide ploegen bleef daardoor zes punten en was het aan Aaron Rodgers om namens de thuisploeg een laatste offensief te leiden. Dat lukte ook, want 36 seconden voor het einde scoorde Justin Perillo de tweede touchdown voor de thuisploeg. De 2-point conversion mislukte ternauwernood, waardoor the Pack nog een laatste kans kreeg.

Een onside kick kwam op miraculeuze wijze terecht in de handen van Damarious Randall en leverde Green Bay balbezit op op de 49-yard lijn van Detroit. Rodgers bracht de bal naar de 37-yard lijn, waarna het aan kicker Mason Crosby was om een nederlaag tegen de Lions af te wenden. Crosby trapte echter volledig verkeerd, waardoor de bal de doelpalen niet eens haalde en de Lions na 24 jaar een overwinning boekten in Wisconsin.

Third and Long

*De Dallas Cowboys leken lang genoegen te nemen met een minimale voorsprong tegen de Tampa Bay Buccaneers in een zwakke, low scoring game. Dat kwam ze een minuut voor tijd echter duur te staan. Een zwakke goal line defensie van de Cowboys en een penalty voor de eigen endzone gaven Jameis Winston de mogelijkheid om met een bootleg run de winnende touchdown te scoren.

*Jeremy Langford was de grote man bij de Chicago Bears in de overwinning tegen de St. Louis Rams. De rookie running back zorgde er met twee touchdowns voor dat de Bears, na de overwinning tegen de San Diego Chargers, dit keer met 37-13 over de Rams heen walsten.

*De Washington Redskins maakten dankbaar gebruik van de abominabel defensie van de New Orleans Saints en liepen met 47-14 ongenadig hard over de bezoekers heen. Kirk Cousins kwam na twintig completed passes op 25 pogingen uit op 324 yards en een career high vier touchdowns.