De salarissen van NFL-spelers

Door

Alex Smith
Alex Smith is de best betaalde speler van de San Francisco 49ers. De inmiddels backup quarterback van het team uit Californië toucheert jaarlijks 9,5 miljoen dollar. De Britse krant the Guardian publiceerde een interactieve graphic met daarin een gedetailleerd overzicht van de financiële huishouding van de 32 NFL-teams.

De twee Super Bowl teams vinden zichzelf terug in de middenmoot wat betreft balans in investeringen in aanvallende en verdedigende linies. De 49ers staan zevende op het gebied van defense-uitgaven en negende in de offense-ranking. De Ravens staan in die lijst respectievelijk vijfde en drieëntwintigste.

Bij het team uit Baltimore is linebacker Terrell Suggs grootverdiener met ruim 11,5 miljoen dollar en laat daarmee onder andere verdedigingsmaatje en veteraan Ray Lewis (5,6 miljoen dollar) ver achter zich.

De NFL heeft een spelerssalarisplafond van 120,6 miljoen per team vastgesteld. Opvallend is dat Tampa Bay Buccaneers verreweg het meeste van die salarisruimte uitgeeft aan één linie: ruim 75 miljoen dollar gaat naar de offense van de franchise uit Florida.

Op verdedigend gebied ontvangt de defense van de Denver Broncos het hoogste salarisstrookje van de league, met 70 miljoen dollar aan opgetelde salarissen.

Defensive end Dwight Freeney van de Indianapolis Colts verdient ruim 19 miljoen dollar per jaar en is daarmee de best betaalde speler van de NFL. Hij wordt op de hielen gezeten door Broncos-duo Elvis Dumervil (18,9 miljoen dollar) en Peyton Manning (18 miljoen dollar).

Dit bericht is geschreven door Lennart Bloemhof

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen