David Stern: ‘Flopping een serieuze bedreiging’

Door

 

Je kunt niet meer naar de NBA play-offs kijken zonder dat de term ‘flopping’ de huiskamer binnenkomt. Indiana Pacers’ coach Frank Vogel stookte afgelopen zondag het vuurtje nog eens op door de Miami Heat ‘the biggest flopping team in the NBA’ te noemen, wat hem uiteraard een boete opleverde. Commissioner David Stern reageerde als volgt: “Hij probeerde enkel de scheidsrechters te beïnvloeden. Ik zou hem persoonlijk een hogere boete hebben gegeven.” Vogel moest nu vijftienduizend dollar betalen.

Toch is Stern niet op zijn achterhoofd gevallen en merkt dat flopping steeds vaker ter sprake komt en ziet het dan ook als een serieuze bedreiging. “Het is uitgevonden om scheidsrechters voor de gek te houden”, meent Stern. “Het is geen legetieme basketball play. Ik begrijp dat je een klein beetje beweegt als er contact is, maar in sommige gevallen is het acteren. We moeten eigenlijk Oscars gaan uitreiken in plaats van MVP-awards.”

Flop City?

Ook Memphis Grizzlies-forward Zach Randolph had een duidelijke mening. Hij is het niet eens met coach Vogel en noemde afgelopen vrijdag de Los Angeles Clippers by far de grootste floppers van de competitie. Hij wees de beschuldigende vinger in de richting van Chris Paul en Blake Griffin. “Het begon bij de komst van Paul “, aldus Z-Bo. “Blake hield zich een jaar geleden niet eens bezig met floppen.” Reggie Evans is volgens Randolph een bijzonder geval. “Reggie always flops.”

Stern probeerde in het verleden al het floppen een halt toe te roepen door te gaan werken met boetes en schorsingen, maar zijn idee werd van tafel geveegd. Misschien heeft het plan anno 2012 meer kans van slagen, zeker als je het volgende filmpje ziet van Reggie Evans.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen