Datsyuk goud waard in overtime tegen Oilers

Door

Detroit Red Wings v Los Angeles Kings

Pavel Datsyuk had al elf wedstrijden op rij niet gescoord, maar de treffer die hij daarna maakte was meteen goud waard. In overtime bezorgde hij de Detroit Red Wings de winst tegen de Edmonton Oilers. De Calgary Flames waren in eigen huis te sterk voor de Nashville Predators.

Twee periodes lang was Edmonton de betere ploeg in eigen huis. Via doelpunten van Hall en Gagner kwam de ploeg ook op een verdiende voorsprong, maar in de derde periode werd deze volledig weggegeven. Detroit had het betere van het spel en kwam via goals van Filppula en Kronwall weer op gelijke hoogte.

In de overtime bleven de Red Wings het betere van het spel houden en bij het tweede schot was het raak. Daarmee verdienen de Red Wings een belangrijk extra punt in de spannende westerlijke race om een plaats in de playoffs. In totaal hebben de Red Wings nu 31 punten, goed voor een vijfde plaats. De Oilers staan met 26 punten dertiende.

Predators – Flames

Een sterk begin en Curtis Glencross waren van grote waarde voor de Calgary Flames. De eerste twee schoten vlogen er direct in, waarna de Predators hun goalie Pekka Rinne voor de tweede avond op rij vroegtijdig van het ijs haalden. In de derde periode maakte Glencross met een hattrick het verschil voor de Flames, die nu op een twaalfde plaats staan met 26 punten. De Predators staan tiende met 28 punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen