Curry

Curry, Golden State maatje te groot voor Bulls

Golden State Warriors v Phoenix Suns
Steph Curry had 34 punten en negen assists, Klay Thompson eindigde met 22 punten voor de Warriors die, spelend zonder big men Andrew Bogut (schouder) en David Lee (schouder en heup), afgelopen nacht in eigen huis toch een maatje te groot bleken voor de Bulls, 102-87. Golden State herstelde zich daarmee van de zeperd dinsdag thuis tegen Charlotte (75-91) waarin het slechts tot een schotpercentage van 31.2% kwam. Curry en co. schoten ditmaal een stuk beter, 48.2%, ruimschoots genoeg voor de 30ste zege van het seizoen.

Chicago, dat zonder Carlos Boozer speelde, begon goed aan de wedstrijd en bouwde in het tweede kwart een voorsprong op van zestien punten, maar de aanvallende motor begon al gauw te sputteren en daar maakten de mannen van coach Mark Jackson dankbaar gebruik van. Boozers’ vervanger Taj Gibson kwam tot 26 punten en dertien rebounds, Joakim Noah had zeven punten, tien rebounds en een career high elf assists voor Chicago. Oh, en hij werd ook nog even op een poster gezet.

Tip-off
Winnen zonder Kawhi Leonard (gebroken hand), Manu Ginobili (hamstring), Tony Parker (rugklachten) en Tim Duncan (rust), dat was afgelopen nacht iets te veel gevraagd voor de Spurs. Op bezoek bij de Nets startten Green, Belinelli, Splitter, Joseph en De Colo nog wel sterk door een voorsprong te nemen van 20-8, maar bij rust was er al niets meer over van dat voordeel. Nets-forward Alan Anderson, die 19 van zijn 22 punten in de tweede helft scoorde, en Deron Williams (zestien punten, acht assists) namen hun ploeg vervolgens bij de hand op weg naar een comfortabele 103-89 overwinning op San Antonio, dat van de 22 voorgaande ontmoetingen maar liefst 21 keer als winnaar van het veld was gestapt.