Cubs laten oog vallen op Theo Epstein

Door

Clubs zijn niet alleen op zoek naar spelers om zich te verzekeren van succes. Dat wordt namelijk  niet alleen behaald in de dug-out, maar begint bij de beleidsmaker; de personen die de koers bepalen. In de ogen van de Chicago Cubs zou Theo Epstein wel eens de ideale general manager kunnen zijn.

Volgens Buster Olney van ESPN heeft de franchise uit de Windy City zijn oog laten vallen op de general manager van de Boston Red Sox. Epstein, sinds het najaar van 2002 werkzaam bij de Bostonians, zou in Chicago dezelfde rol moeten gaan vervullen als bij de rood-witten. Hij moet zorgen dat de stoffige prijzenkast weer eens gevuld wordt.

Met de Red Sox won hij in 2004 en 2007 de World Series, nadat zij sinds 1918 de titel niet meer hadden gewonnen. Sowieso is de ploeg ieder jaar een contender. Wat Epstein daar is gelukt, de vloek doorbreken, moet hij ook hier kunnen, denken ze in Chicago.

In ieder geval slaagde Jim Hendry niet in deze missie. Het is immers al 103 jaar geleden dat de Cubs zich de beste van de wereld mochten noemen. In 1945 bereikten zij voor het laatst de eindstrijd van de Noord-Amerikaanse competitie.

Succes is iets uit vervlogen tijden, maar naar die zoete smaak snakken ze wel. Ook onder het bewind van Hendry hield de prijzendroogte aan. Gebrek aan succes was dan ook mede de reden dat de GM vorige week vrijdag de Cubs-laan uit werd gestuurd.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Epstein best wel eens oren zou kunnen hebben om Hendry op te volgen. Na negen jaar zou hij wel eens toe zijn aan iets nieuws en bij de Red Sox schijnt hij weinig doorgroeimogelijkheden te hebben. Als hij in Chicago verantwoordelijk zou worden voor  de complete baseball operations, dan zou het zomaar een yes kunnen zijn.

,,Dit soort speculaties heb je van tijd tot tijd. Zeker als je het hebt over succesvolle GM’s en managers”, meldt Red Sox-eigenaar John Henry aan ESPN over de vermeende interesse uit Chicago. ,,De Cubs hebben een van de beste presidenten in het honkbal. Dit toont aan hoe hoog Theo wordt aangeslagen door de media en het honkbal in het algemeen.”

Naar verwachting gaan de Cubs zich breed oriënteren op de markt. Daarbij zetten ze hoog in. Hun focus lijkt wel te liggen op de American League East, want naast Epstein wordt gemeld dat ook Brian Cashman van de New York Yankees en Andrew Friedman van de Tampa Bay Rays op het verlanglijstje staan. Hierop zou overigens ook de naam prijken van Oakland A’s GM Billy Beane.

Ook leuk om te lezen