Cubs, Russell

Cubs één overwinning verwijderd van World Series

Door

Cubs, Russell

Adisson Russell sloeg zijn tweede two-run homer in de serie en de Chicago Cubs zijn nog één overwinning verwijderd van de eerste World Series sinds 1945. De Cubs waren in Game 5 van de NLCS met 8-4 te sterk voor de Los Angeles Dodgers.

De stand in de best-of-seven serie is 3-2 in het voordeel van de Cubs. De ploeg van manager Joe Maddon kan zich zaterdag in Wrigley Field plaatsen voor een ontmoeting met de Cleveland Indians. De Cubs wonnen in 1908 voor het laatst de World Series.

Jon Lester gooide zeven sterke innings voor de Cubs waarin de Dodgers niet verder kwamen dan vijf honkslagen en één run. De 22-jarige Russell brak in de zesde inning de wedstrijd open met zijn tweede homerun in de serie.

Joe Blanton, de man van een 21.00 ERA in de play-offs, gaf de homerun van Russell op. Startende werper Kente Maeda had de heuvel toen al verlaten. De 28-jarige Japanner gaf één run op met zes strikeouts in 3 2/3 innings.

In de achtste inning besliste de Cubs de wedstrijd door vijf runs te scoren op reliever Pedro Baez. En waar de Cleveland Indians niet aarzelen om hun beste relievers te gebruiken, hield Dodgers-manager Dave Roberts Kenley Jansen aan de kant.

Game 6 is zaterdag in Chicago. Clayton Kershaw vs. Kyle Hendricks.

Foto: Twitter/Bleacher Report

Ook leuk om te lezen