Craig Kimbrel en Greg Holland relief pitchers van het jaar

Door

World Series - San Francisco Giants v Kansas City Royals - Game Two

Closers Craig Kimbrel (Atlanta Braves) en Greg Holland (Kansas City Royals) zijn verkozen tot de twee beste relief pitchers van het jaar. Beide pitchers noteerden in het reguliere seizoen meer dan veertig saves.

Vlak voor de tweede wedstrijd van de World Series (7-2 winst Royals) ontvingen beide spelers de prijs. Holland ontving de Mariano Rivera Award, een prijs voor de beste relief pitcher in de American League. Kimbrel kreeg de Trevor Hoffman Award voor zijn goede prestaties in de National League. Het was de eerste keer dat de prijs naar hen was vernoemd.

Rivera en Hoffman
Rivera speelde negentien jaar in de Major League. De closer van de New York Yankees kwam 1115 keer in actie, noteerde 1173 strikeouts en een ERA van 2.21. Daarnaast staat hij op de eerste plaats met 652 saves.

Hoffman staat tweede op die lijst met 601 saves. Hij speelde 1035 wedstrijden voor de San Diego Padres en de Milwaukee Brewers en gooide 1133 K’s met een ERA van 2.87.

Opnieuw minimaal 42 saves
Kimbrel speelde een ijzersterk seizoen voor de Atlanta Braves. In 63 wedstrijden noteerde hij 47 saves en 95 strikeouts met een ERA van 1.61. De closer pakte sinds 2011 minstens 42 saves per jaar (46, 42, 50 en 47).

Holland, die met de Royals nog steeds in de race is voor de titel, noteerde tijdens het reguliere seizoen 46 saves met 90 strikeouts en een 1.44 ERA. Alleen Fernando Rodney van de Seattle Marirners pakte meer saves (48) in de American League.

Play-offs
En net zoals in het reguliere seizoen is Holland ook lights out in de play-offs. In negen wedstrijden verdiende hij zes saves en gaf hij slechts één run op met dertien strikeouts. In Game 2 van de World Series gooide hij een puntloze negende inning met drie K’s.

Hieronder de persconferentie met Kimbrel en Holland:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen