Cowboys winnen ook in Chicago

Dallas Cowboys v Chicago Bears

Voor het eerst sinds jaren hebben de Cowboys een winning season. De ‘Boys, die met een ongeslagen status in uitwedstrijden naar Chicago afreisden, hadden geen moeite met de geplaagde thuisploeg. Voor de Bears kan het teleurstellende seizoen nog dramatischer worden. Ster-receiver Brandon Marshall viel uit met een ribblessure en moest zelfs met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

Tweede kwart
Het eerste kwart bleef nog zonder score, het enige hoogtepunt was een geblockte punt. In het tweede kwart werden de touchdowns aanvankelijk eerlijk verdeeld, maar de Cowboys besloten de laatste drive van de eerste helft met een touchdown en konden zo met een 14-7 voorsprong meenemen naar half-time.

Scherp uit de kleedkamer
De formatie uit Dallas kwam het scherpst uit de kleedkamer, of beter gezegd, de Bears leken in het derde kwart de scherpte in de kleedkamer achter te hebben gelaten. In het derde kwart scoorden de Cowboys maarliefst drie touchdowns en zetten zo 28 onbeantwoorde punten op het bord.

Te weinig, te laat
Pas in het vierde kwart deed Chicago wat terug, met drie touchdowns, maar de winst voor de Cowboys kwam niet meer in gevaar, mede door een tweetal field goals in het laatste kwart. De Bears hadden weer een slechte avond voor wat betreft de rushing game. Evenals vorige week tegen de Lions kwamen ze niet verder dan 35 rushing yards. De laatste keer dat ze dat twee wedstrijden op rij overkwam was 1964.

Statistieken
Bij de Cowboys ging het over de grond stukken beter. DeMarco Murray kwam tot maar liefst 179 rushing yards en mocht daar ook nog eens 49 receiving yards bij optellen. Romo speelde degelijk, 21/26 voor 205 yards en drie touchdowns. Jay Cutler aan de andere kant was 32/46 voor 431 yards, twee touchdowns en een interceptie. Hij liep wel zelf de laatste touchdown van de wedstrijd binnen. De Cowboys zijn nu op 9-4 gekomen en doen volop mee voor de winst in de NFC East, de Bears zakken naar 5-8, met een evenaring van vorig seizoen (8-8, geen playoffs) als hoogst haalbare.