Connor McDavid nieuwe aanvoerder in Edmonton

Door

connor-mcdavid-captain
De kogel is door de kerk in Edmonton: Connor McDavid is de vijftiende aanvoerder in de geschiedenis van de Oilers. Hiermee komt McDavid in een illuster rijtje van namen, welke onder andere Wayne Gretzky en Mark Messier bevat. Daarnaast is de 19-jarige centre nu de jongste aanvoerder aller tijden in de NHL. Deze eer stond eerder op naam van Avalanche-aanvoerder Gabriel Landeskog. De Zweed was 19 jaar en 286 dagen oud toen hij de C op zijn jersey kreeg. McDavid is met zijn 19 jaar en 266 dagen precies twintig dagen jonger dan Landeskog.

“Ik ben vereerd en gevleid om de ‘C’ nu te mogen dragen”, zei McDavid tegen de opgetrommelde media. “We hebben veel goede leiders in onze kleedkamer en om die te mogen vertegenwoordigen voelt heel goed.” Hij was niet de enige speler die een letter op zijn jersey kreeg vandaag. Milan Lucic kreeg een A als alternate captain. Vleugelaanvaller Jordan Eberle en centre Ryan Nugent-Hopkins hadden al een ‘A’.

Weinig verrassend
Om nou te zeggen dat het een verrassing was dat McDavid de nieuwe aanvoerder zou worden van de Oilers, is overdreven. Nadat Andrew Ference voor het seizoen 2015-2016 de aanvoerdersrol afstond, ging iedereen er al vanuit dat de jonge centre snel die functie zou overnemen. TSN-verslaggever Bob McKenzie zei eerder al dat het aan McDavid was om te bepalen wanneer hij de ‘C’ zou krijgen. Toen bekend werd dat de 19-jarige aanvaller Team Noord-Amerika mocht leiden tijdens de World Cup, twijfelde niemand er eigenlijk meer aan dat hij deze rol het komende seizoen ook in Edmonton zou krijgen.

Foto: Sportsnet

Ook leuk om te lezen