Philip Rivers - Colts

Colts grijpen de macht in de AFC South

De Indianapolis Colts hebben in een onderling duel tijdens Thursday Night Football de leiding in de AFC South overgenomen van de Tennessee Titans. Onder impuls van een uitstekende Philip Rivers en een explosieve Nyheim Hines namen de Colts afstand van de Titans, die er niet in slaagden hun beste spelers op stoom te krijgen. De afstand was uiteindelijk ook groter dan vooraf verwacht. De Colts versloegen de Titans met 34-17.

De wedstrijd begon nochtans veelbelovend voor de thuisploeg uit Nashville. De opening drive leverde meteen een touchdown op. Ryan Tannehill gooide de bal naar D’Onta Foreman die de eindzone binnen liep voor zes punten. De Colts konden daar in het eerste kwart niet veel tegenin brengen. Met enkel een field goal bleven Rivers en co op drie punten steken na vijftien minuten.

Henry wordt bedwongen

In het tweede kwart konden de Colts dan toch hun eerste touchdown scoren. Nyheim Hines kreeg het balletje toegeworpen van Rivers en kon de eindzone induiken voor de score. De Titans antwoordden echter meteen met een eigen score. Op de 2-yardlijn sprintte tight end Jonnu Smith van de ene kant van de o-line naar de andere, terwijl hij de bal kreeg toegestopt van Tannehill. De Colts-defensie was verrast en Smith kon makkelijk scoren.

Het was echter één van de weinige keren dat de Titans erin sloegen de Colts-defensie te verrassen. De troepen van defensive coordinator Matt Eberflus waren gefixeerd op het afstoppen van bulldozer Derrick Henry en sloegen daar aardig in. Henry haalde weliswaar opnieuw 103 rushing yards, maar hij kon de Titans-aanval niet op z’n schouders nemen of de wedstrijd in een definitieve plooi leggen zoals hij dat al vaker deed. De Colts verhinderden de rushing champion van 2019 om zijn kenmerkende grote plays te maken en wisten zo de gehele Titans-aanval aan banden te leggen.

Colts beslissen wedstrijd in dolle vijf minuten

In het derde kwart trok Indianapolis de wedstrijd naar zich toe. In de laatste vijf minuten werd de game helemaal op z’n kop gezet. Eerst scoorde Nyheim Hines zijn tweede touchdown, waarna de Colts een punt van nieuwbakken punter Trevor Daniel blokkeerden en de vrije bal in de eindzone liepen. Op de koop toe miste Stephen Gostkowski een field goal – de achtste keer al dit seizoen – waardoor de Titans een potentiële comeback in rook zagen opgaan.

De Colts gooiden in het vierde kwart de game definitief in het slot. Op twee yards van de doellijn mocht back-up quarterback Jacoby Brissett nog eens opdraven. Brissett ging voor één van zijn specialiteiten, de quarterback sneak, en scoorde de touchdown. De Titans konden geen vuist meer maken en hadden geen andere keuze dan de nederlaag en de verloren eerste plek in de AFC South te aanvaarden.

Lees hier ook hoe het ervoor staat in de SportAmerika Football Pool!

Coverphoto: Wade Payne | Associated Press