NFL Update: Smith out, Hodgson niet blij met NFL en Nike dumpt Peterson

Door

Baltimore Ravens v Detroit Lions

Defensieve problemen voor de Baltimore Ravens. Cornerback Jimmy Smith is geopereerd aan zijn voet en komt dit seizoen niet meer in actie. Smith liep een blessure op in de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals twee weken geleden. De eerste diagnose gaf aan dat Smith slechts een paar weken uit de roulatie zou zijn, maar dit blijkt dus allemaal een stuk ernstiger.

Voor Baltimore komt dit verlies alles behalve gelegen aangezien er nog maar drie CB’s over zijn waarvan er twee samen nog maar twee keer starters waren in de NFL. Detail: in de eerste wedstrijd zonder Smith kregen de Ravens zes touchdown passes om de oren van Ben Roethlisberger.

Hodgson ontevreden over NFL in Londen
Bondscoach Roy Hodgson van Engeland(voetbal) is niet blij met de NFL wedstrijden op Wembley.”Ik ben een voetbalcoach, geen American Football-manager. Ik praat over Engels voetbal, niet over American Football. Je kunt dus niet van mij verwachten dat ik enthousiast ben over de NFL-wedstrijden op Wembley,” aldus de coach in The Guardian.
De slechte staat van het veld maakt hem ongelukkig, komend weekend is de laatste wedstrijd in Londen. Zes dagen later speelt Engeland een thuiswedstrijd in het Wembley stadion.
(In het magazine van deze week alles over de NFL in Londen.)
Oakland Raiders v Miami Dolphins

Peterson update
Adrian Peterson zal niet per direct terugkeren op het veld, zo heeft de NFL besloten. De league heeft aangegeven dat ze bezig zijn een besluit te vormen en dat de uitslag hiervan niet al te lang op zich zal laten wachten. Door het meewerken van de running back zal zijn taakstraf van 80 uur, de geldboete en de voorwaardelijke straf het enige zijn. In Minnesota is er hoop dat Peterson nog dit seizoen in actie mag komen voor de Vikings.
Ondertussen heeft Nike laten weten dat het contract met Peterson verbroken zal worden. Het contract was al tijdelijk stop gezet door het sportmerk. Nu is het dus volledig verbroken.

Romo wellicht aan de start zondag

Tony Romo lijkt zondag te kunnen starten in Londen. De QB van Dallas traint mee en zijn rug lijkt voldoende genezen.

Glennon naar de bank
En in Tampa is er (weer) een wisseling van de wacht: Mike Glennon wordt in week 10 vervangen door Josh McCown. Onduidelijk waarom, maar het lijkt er op dat de Bucs toch willen proberen hun investering enigszins waardevol te laten lijken.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen