College Update: Manziel biedt excuses aan, problemen voor Henderson & Hairston

Door

Texas A&M Spring Football Game

Johnny Manziel heeft zijn excuses aangeboden aan de trainers van Texas A&M. Het fenomeen dat vorig jaar als freshman de Heisman won kwam afgelopen weekend wederom om de verkeerde redenen in het nieuws. Johnny Football werd dit weekend weggestuurd bij de Manning Passing Academy door niemand minder dan Archie Manning zelf. Manziel zelf claimde dat hij zijn taken daar niet kon vervullen wegens ziekte en uitdroging, maar meerdere bronnen zeggen dat het te maken had met het feestgedrag van de 20-jarige Aggie.

Het is zoals gezegd niet de eerste keer dat Manziel negatief in het nieuws komt, maandag bekende hij ook schuld in een zaak die tegen hem was aangespannen in juni 2012. Manziel werd toen aangehouden door agenten terwijl aan het rijden was maar kon zich niet identificeren.

Problemen voor Henderson

Een ander fenomeen zit nog dieper in de problemen. Marshall Henderson leidde de Ole Miss Rebels vorig jaar naar de SEC titel en hiermee behaalden zij voor het eerst sinds 2002 het NCAA toernooi. Vorige week werd Henderson voor onbepaalde tijd geschorst door coach Andy Kennedy voor het schenden van gedragsregels.

Daarnaast kwam ook naar buiten dat Henderson in mei bij een aanhouding op de weg een kleine hoeveelheid marihuana en cocaïne op zak had. Omdat Henderson echter meewerkte, op het moment van aanhouding niet onder invloed was, en het om zeer kleine hoeveelheden ging werd hij niet gearresteerd. Ole Miss wilt niet zeggen of dit een factor heeft gespeeld in de schorsing van Henderson.

Het is echter geen verrassing dat Henderson zich wederom in deze situatie bevind, in 2009 werd Henderson al gearresteerd omdat hij met vals geld marihuana wilde aanschaffen van een agent in burger. In 2011 werd hij nogmaals gearresteerd, ditmaal omdat hij te veel marihuana op zak had. Mede hierdoor is Ole Miss al de vierde school waar voor Henderson uitkomt.

Roy Williams niet blij met P.J. Hairston

De North Carolina Tar Heels lijken zoals elk jaar ook komend seizoen weer een van de favorieten te zijn. Maar de vraag is of leading scorer P.J. Hairston er bij zal zijn aankomend seizoen. Hairston werd vorige maand gearresteerd nadat hij marihuana bij zich had en gaf onlangs toe dat hij een recreatief gebruiker is.

Maar dat is niet alles, het voertuig waarin Hairston werd aangehouden stond niet op zijn naam, maar op naam van een ex-crimineel genaamd Haydn Thomas. Hairston had eerder in 2012 ook al een boete gekregen voor te hard rijden, dit was in een voertuig wat op naam stond van Thomas zijn echtgenote.

Roy Williams wacht de uitspraak af maar gaf aan zeer teleurgesteld te zijn in Hairston en zei ook dat er serieuze consequenties zullen volgen. De tijd zal leren of het hier om een tijdelijke schorsing zal gaan of dat Williams zelf bereid is om Hairston van het team af te schoppen.

Williams en Hairston in betere tijden.
Williams en Hairston in betere tijden.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen