Cole Hamels gooit no-hitter tegen Cubs

Door

Hamels

Startende werper Cole Hamels gooide vannacht een geweldige wedstrijd. In misschien wel zijn laatste duel voor de Philadelphia Phillies noteerde de 31-jarige pitcher een no-hitter. De Phillies wonnen uiteindelijk met 5-0 van de Chicago Cubs.

Hamels, die volgens verslaggever Ken Rosenthal nadrukkelijk in de belangstelling staat van meerdere teams in de Major League, had in totaal 129 pitches nodig voor zijn no-hitter.

De werper noteerde twee keer vier wijd – twee keer Dexter Fowler – en dertien strikeouts. Het was voor het eerst sinds 1965 dat de Cubs een no-hitter tegen kregen, oftewel na 7.920 wedstrijden. Voor Hamels was het zijn eerste uit zijn carrière. Eerder was hij al eens onderdeel van een gecombineerde no-hitter.

Derde no-hitter in 2015
Eerder dit seizoen gooiden Max Scherzer (Washington Nationals) en Chris Heston (San Francisco Giants) een no-hitter. Zij deden het tegen de Pittsburgh Pirates en de New York Mets.

Ryan Howard
De Phillies wonnen vannacht met 5-0 van de Cubs. Ryan Howard had een belangrijk aandeel in de overwinning. De eerste honkman sloeg een three-run homerun in de derde inning. Het was voor het eerst sinds 16 juni (6-0 nederlaag tegen de Cleveland Indians) dat Cubs-pitcher Jake Arrieta weer eens een homerun tegen kreeg. De andere twee runs werden gescoord na een error en waren dus unearned.

Hamels heeft na vannacht zes overwinningen, zeven nederlagen, 137 strikeouts en een ERA van 3.64. Arrieta leed zijn eerste nederlaag in juli. De 29-jarige werper heeft nu een record van 11-6, 141 keer drie slag en een ERA van 2.61.

Eerstvolgende wedstrijd
Vandaag spelen de beide clubs weer tegen elkaar. Om 20:20 neemt Phillies-pitcher Aaron Nola (0-1, 1.50 ERA) het op tegen Jason Hammel (5-4, 2.82 ERA).

Foto: Twitter

2 Reacties
  1. René 8 jaar ago

    En ik was er bij! Bij nummer 26 (van de 30) teams waarvan ik minstens 1 thuiswedstrijd heb bezocht. Geweldig om mee te maken. Historie op historische honkbalgrond!

    • Seb Visser 8 jaar ago

      Wow! Gaaf! Welke moet je nog?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen